De grote rode knop (ingezonden #12)

“Kun jij even naar de inschrijfbalie lopen? Er staat daar een computer, dan kun je even testen of onze aanpassing gelukt is.” Geen probleem. Ik ben niet vaak in dit ziekenhuis, maar weet de inschrijfbalie wel te vinden. Als ik binnenstap, zie ik inderdaad een onbemande computer staan die ik even kan gebruiken. Het is dan wel handig als ik de computer aankrijg. Waar zit die verrekte aanknop? De computer heeft een beeldscherm, maar zijn bijbehorende computerkast is nergens te vinden. Er zitten ook geen knopjes op het beeldscherm, dus het moet ergens anders zitten. Net als ik op wil staan om het aan iemand te vragen, voel ik dat er onder het bureau een knop zit. Ik buig mijn hoofd zodat ik de knop beter kan bekijken en zie dat het een grote rode knop is. Misschien is dit wel de aanknop! Ik druk er een keer op en… er gebeurt niets. Nog een keer. Het beeldscherm blijft zwart. Op dat moment komt er iemand binnengelopen. “Eh, kun je even helpen? Ik heb net op de aanknop gedrukt – wijzend naar de knop onder het bureau -, maar er gebeurt niets. Hoe krijg ik die computer aan?” De vrouw moet lachen. “Heb je op die knop gedrukt?! Dat is de knop voor de beveiliging. De computer staat in de kast achter je, daarmee kun je hem aanzetten.” Ik voelde me vervolgens een beetje suf toen ik aan de beveiliger, die inmiddels ook was binnengelopen moest uitleggen dat ik alleen maar de computer aan wilde zetten. Gelukkig kon hij er om lachen :-).

Volg:

3 Reacties

 1. 29 januari 2018 / 7:40 am

  Haha, dat was inderdaad niet de meest handige knop om aan te zitten 😉 Gelukkig pakte het allemaal goed uit uiteindelijk! Heeft de beveiliger ook weer wat te lachen 😉
  Romy schrijft over.. 30 simpele tips om jouw week GEWELDIG te beginnen!

 2. gerdiemar
  29 januari 2018 / 8:30 am

  Rode knop…mijn eerste gedachte is allemachtig, da’s een Trump- of KimJongUnknop, heel ziekenhuis gaat snoeihard loeien. Deed het misschien ook wel, maar dan in stilte. Iemand naar een onbekende computer sturen vereist toch minimaal enige uitleg vooraf, ja toch?

 3. 30 januari 2018 / 1:33 pm

  Hahaha, gelukkig kwamen ze niet met z’n tienen aanrennen omdat ze dachten dat iemand overvallen werd. Dit zou mij ook zeker kunnen overkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge