Zorgzaam

Onze kat Rover is gek op kleine speeltjes, plastic kerstballen en knuffeltjes. Ook is hij, net als zijn grote broer, dol op water. Waar hij voorheen vooral zijn knuffeltje overal mee naar toe sleepte, gaat hij nu een stapje verder. Het knuffeltje moet gewassen worden! In de woonkamer hebben wij een grote vaas staan met takken kersenbloesem erin. Gezellig om te zien, maar vooral erg geschikt als badplaats voor knuffels. De volgende scène speelde zich vier keer achter elkaar af:

Rover heeft het knuffeltje in zijn mond en loopt naar de vaas. Rover hangt met zijn mond boven de vaas en laat het knuffeltje erin vallen. Hij kan er niet meer bij, maait wat met zijn pootjes in het rond en gaat vervolgens hard miauwen. Ik haal het knuffeltje eruit, knijp hem uit en gooi hem weg. Rover stopt het knuffeltje opnieuw in zijn mond.

Ook in de badkamer heeft hij een badplaats ontdekt. Onze badkamerdeur is een harmonicadeur, omdat de deuropening net iets te smal is voor een gewone deur. Voor nu hebben we dat gewoon even zo gelaten. Een nadeel van zo’n deurtje is dat de katten erg makkelijk naar binnen kunnen als je staat te douchen. Uiteraard gaat het knuffeltje dan mee. Het is Rover nog niet gelukt om het knuffeltje in de douchebak te gooien, maar ik denk dat het een kwestie van tijd is ;-). Voor nu houden we de wc-pot in ieder geval gesloten.

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 14 januari 2019 / 7:43 am

    Haha, het klinkt inderdaad wel heel lief en zorgzaam, maar ik kan me voorstellen dat je Rovers zorgzaamheid op deze manier iets minder kunt waarderen 😉 Gelukkig is de wc veilig!

  2. Gerdiemar
    14 januari 2019 / 8:28 am

    Zou ie soms denken dat ie alleen iets te drinken krijgt door op een nat knuffeltje te sabbelen als vervanging van de moederpoestepel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge