“Wij meren zo aan in de haven van Texel”

Als een volleerd Texelvakantieganger scheur ik soepel naar de ‘afhaal’-parkeerplaats. Mijn vriend komt zo met de boot aan en ik haal hem gezellig op! Samen met mijn familie ben ik vanmiddag al gearriveerd. Ik neem plaats op de kade tussen de andere amateurs die net als ik toch wel erg vroeg zijn.

Een man en een vrouw zijn verderop flink aan het converseren. Door de vlagen wind vang ik stukjes conversatie op: “France” blablabla, “Mollema”, blablabla, “boot”. Ik kijk naar de boot, die nog op zo’n tien minuten afstand vaart. Dan valt de wind weg en kan ik hun conversatie goed verstaan. “Den Helder ligt daar wel heel duidelijk, hè! Goh zeg, dat is wel heel leuk om te zien. Oh, natuurlijk, het heet natuurlijk ook ‘helder’” De man lacht hard om zijn grap en mijn mondhoeken krullen omhoog.

De TeSo-boot komt inmiddels goed in zicht en ik zie dat mijn vriend met de ‘Schulpengat’ meereist.

De man wordt gebeld en de vrouw piept er direct tussenuit. Ik bekijk het stel nog even en zie nu in dat ze tijdens de conversatie alleen maar “ja” en “goh” heeft gezegd. Samen met de vrouw kijk ik naar de Texelaren – de pro’s – die keurig op tijd voor de boot arriveren.

Dan hoor ik haar ineens enthousiast naar haar man joelen: “kijk eens, daar zijn ze!” Wild maait ze met haar armen. “Of.. is hij dat niet, in het grijs?” Ze staren samen naar de boot. Jawel!! Gearmd zwaaien ze naar hun kroost. Ze zijn toch wel heel schattig samen.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge