Wie is daar ooit mee begonnen?

In de schoolvakanties vind ik het heerlijk om boeken te lezen. Ik probeer het lezen ook altijd voort te zetten ná de vakantie, maar meestal lukt dat niet zo goed. Ook nu heb ik het mezelf weer voorgenomen, nu de herfstvakantie is afgelopen. Ben benieuwd!

Hoe verschillend boeken ook kunnen zijn, sommige beschrijvingen lijken wel in elk verhaal voor te komen. En niet elke beschrijving vind ik even logisch. Ik zal twee willekeurige ‘scènes’ beschrijven en ik ben héél benieuwd wat jouw mening daarover is.

Scène 1

“De opmerking die hij maakte viel niet helemaal bij haar in de smaak en ze klakte met haar tong.” Als ik dit lees probeer ik ook altijd te klakken met mijn tong. Ik heb wel een idee hoe dit geluid zou moeten klinken, maar vraag me altijd sterk af of iemand in het echte leven bewust met zijn tong klakt. Ik ben ze nog niet tegen gekomen in ieder geval! 🙂

Scène 2

“Lisa werkt als tandartsassistente bij de tandarts in het dorp. Ze is een mooie vrouw met donkerbruin haar en een olijfkleurige huid.” Serieus. Olijfkleurig. Altijd als ik dit lees, vraag ik me af of iemand dan werkelijk een groene huidskleur heeft. Ik weet echt wel dat het een geaccepteerde term is, maar toch kan ik het niet voorkomen om een olijf met bruin krullend haar voor me te zien.

Herken je deze beschrijvingen in boeken? Ken je er nog meer die je ook opvallend vindt? Ik ben reuze benieuwd!

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. Gerdiemar
    31 oktober 2018 / 8:14 am

    Dat klongtakken herken ik niet zo, maar wel die eeuwig olijfkleurige huid, vreselijk.
    Ook vreselijk vind ik het woordje ‘adembenemend’, dat behalve in lectuur tig keer voorkomt in reisbeschrijvingen. Elk uitzicht is adembenemend, je zou er zo dood als een pier van raken, huh, geen adem meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge