We moeten maar eens een bingokaart gaan opstellen met rare situaties op de weg ;)

Ik ben onderweg naar mijn werk en ik moet nog zo’n vijf minuten op de snelweg. Het is aardig druk op de weg, waardoor we ongeveer 90 kilometer per uur rijden. Om onverwachte situaties voor te zijn, houd ik de auto’s om mij heen goed in de gaten. Stiekem vind ik het ook altijd wel grappig om even bij mensen naar binnen te kijken. Hebben ze bijvoorbeeld zin in hun dag, of zitten ze een beetje chagrijnig voor zich uit te staren?

Een wit busje voegt achter mij in en ik kijk in mijn achteruitkijkspiegel hoe dicht hij achter me rijdt. Zie nu zo’n filmscène voor je waarbij je weer naar voren kijkt, maar dan binnen twee seconden je blik opnieuw in de achteruitkijkspiegel werpt. Huh, wat gebeurt daar nou?

De man is een jaar of veertig en houdt een zwart voorwerp bij zijn mond. Hij is net te ver weg om scherp te zien wat hij aan het doen is, maar het lijkt verdacht veel op een microfoon. Nieuwsgierig kijk ik nog een paar keer in mijn achteruitkijkspiegel. Wat grappig, hij is gewoon echt aan het zingen. Hij beweegt de microfoon heen en weer en hij draait ook met z’n hoofd.

YES, hij gaat naar links en wil me dus inhalen. Ik ben heel benieuwd! Nog 7 meter, 6 meter, 5 meter… op het moment dat de man mij inhaalt, kijk ik recht zijn auto in. Ik schiet direct in de lach, dit heb ik nog nooit gezien. De man houdt met zijn linkerhand het stuur vast en met zijn rechterhand is hij zijn baard aan het trimmen met een enorm scheerapparaat.

Volg:

3 Reacties

 1. gerdiemar
  10 maart 2018 / 8:39 am

  Uniek en prachtig blogopmerkelijk: een baardtrimmende bestuurder. Misschien zong hij erbij, zoals je even dacht? Wat goed dat jij niet van de politie bent! Wat goed dat jij van het blogschrijven bent!

 2. 10 maart 2018 / 9:35 am

  Haha, jullie maken soms ook wel heel opmerkelijke en anekdotewaardige dingen mee, maar deze is wel heel – ehm – bijzonder. Toch een knap staaltje multitasken van die man, haha.
  Romy schrijft over.. 10 verrassend leuke dingen om alleen te doen

 3. 10 maart 2018 / 11:24 am

  Nooooooo – echt?

  hahahahahaha!

  Geweldig dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge