Wáár moet ik heen?

Na een lange dag op mijn werk, rijd ik ‘s avonds terug naar huis. Tussendoor heb ik nog met iemand afgesproken om wat spullen af te zetten. Vanaf deze locatie weet ik niet precies hoe ik weer naar huis moet rijden, dus ik besluit om de navigatie in te stellen op de naam van mijn dorp. Al na tien minuten herken ik de weg naar huis weer, maar ik vind het wel prima dat de navigatiedame door blijft kletsen. Toch een soort van gezelschap. 😉

Na zo’n kwartier rijden ben ik bijna thuis. De navigatiedame kletst nog altijd honderduit. “Links, rechts, rechtdoor, daar graag afslaan.” Plotseling hoor ik haar iets heel vreemds zeggen: “na 200 meter, ga de rotonde op.” Verbaasd kijk ik naar mijn scherm: “ga de rotonde op?” Dat is wel een hele vreemde instructie. Je moet vanaf een rotonde toch altijd weer een kant oprijden? Ik nader de rotonde en opnieuw zegt ze: “ga de rotonde op.” Voordat ik de tijd heb om goed over de situatie na te denken, zegt de navigatie al: “bestemming bereikt.” Ooooooo. Blijkbaar is die rotonde het centrale punt van mijn dorp, grappig! Of het een praktische plek is om naartoe te navigeren is dan weer een volgende vraag. Terwijl ik in mijn hoofd uitmeet of dit echt het centrale punt van mijn dorp zal zijn, rijd ik ondertussen verder naar huis, onder luid geprotesteer van mijn navigatiechick. “Ga de rotonde rond. Probeer om te draaien…”

Volg:

3 Reacties

 1. gerdiemar
  21 december 2017 / 8:46 am

  Aha, ik behoor weer tot jullie volgers-via-mail…
  ‘Bestemmimg beteikt’…en dat midden op een rotonde? Je zal daar maar gaan stilstaan, uitstappen: ha! mijn bestemming, hier krijgen ze me niet meer weg!
  Heb zelf ook vaak op bekende routes de navigatie aan, altijd handig om voor een flitspaal gewaarschuwd te worden, zeker op die vreselijke Provinciale weg, weet je wel?

 2. 23 december 2017 / 12:10 pm

  Vroeger was het meestal de kerk. Nu nog meten ze de afstand naar een stad naar dat punt. Dat het een rotonde kan zijn vind ik vreemd hoewel je natuurlijk rond kan rijden tot je de richting weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge