Vriendinnenavond

Mijn zus en ik komen als laatsten aan bij een vriendin thuis, waar we gezellig met z’n zessen gaan eten. “Hoi!!” Ik ga op de kruk aan het hoofd van de tafel zitten en neem lekker een chipje uit het bakje. Gezellig weer, zo’n avond met z’n allen! De vriendin rechts naast me draait zich naar me toe om met een gesprek te beginnen en stoot daarbij haar glas water over me heen. “Nou, lekker! Tien seconden binnen, dat belooft wat!” Mijn broek is kletsnat, maar ik kan er om lachen ;).

Gedurende de avond vliegen de anekdotes en herinneringen over tafel. Het is zo fijn om lekker met je vriendinnen te kletsen!

“Zijn jullie vanavond serieus alweer verkeerd gereden?!”

“Wat zit jij die tiramisu autistisch in vakjes te verdelen, zeg!”

“Jemig ik kon toen echt niet slapen, jij bleef maar draaien!”

“Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit? – Oh nee echt, wat moet je met die tijd? Twintig minuten, dan ben ik weg. Ja okee ik kom wel regelmatig te laat.”

“Ik heb zo’n wake up light, lekker met van die vogeltjes. – Ah wat heerlijk! – Ja, nou ja op een gegeven moment ben je die rotvogels wel helemaal zat hoor.”

“Wow, je mond is helemaal rood van de wijn. Eigenlijk is het helemaal niet zo’n goed eerste date-drankje hè?”

“Liggen jullie samen onder één dekbed? Krijg je dan nog wel lucht, of moet je dan met een snorkel naar lucht happen?”

“Ja en toen las ik dus op de blog dat jullie ook bij de halve marathon waren! Kun je dat voortaan anders niet in een eerdere blog aankondigen? We hadden wel kunnen meeten!”

“Durf jij die knoflook in dat olijvenbakje in één keer op te eten?”

“Haha, weet je nog dat jij toen heel veel knoflooksaus had gegeten en dat je toen in je hoogslaper helemaal misselijk werd van je eigen rondcirculerende adem?”

“Nee wij gingen gewoon met de taxi, ook al was het maar 5 minuten lopen. Die chauffeurs vonden ons echt mega lui.”

“Hahaha, die keer dat je net nieuwe schoenen had en je ene schoen ging oppoetsen met de schoenborstels. Hij was nog brandschoon en daarna zat er een dikke veeg op.”

“Hebben jullie ook zo’n foto in een lieveheersbeestjebootje bij Sprookjeswonderland?”

“Wow ja, mijn vriend die praat ook in zijn slaap! Laatst ging mijn wekker en toen begon hij heel hard te lachen. Toen ik vroeg wat er was, sliep hij gewoon nog. Toen ik op snooze drukte en de wekker tien minuten later weer afging, begon hij weer te lachen! Even later wist hij van niks..”

Aan het eind van de avond geef ik een vriendin ter afscheid een knuffel. Een andere vriendin kijkt me lachend aan: “jullie rijden toch samen? – O ja shit, ik moet jou hebben haha!”

Volg:

3 Reacties

  1. gerdiemar
    20 januari 2018 / 8:42 am

    Kent geen tijd hè, gezelligheid vol hapsnappraat en dan ook nog met een natte broek! Hou ze maar in ere, jullie vriendinnenavondjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge