Vriendelijke buren

Thomas is de voorkant van het huis aan het schilderen. We gaan van beige met groen naar wit met donkerblauw. Stukken beter! Het is heerlijk weer, dus ik besluit om gezellig in de voortuin te gaan zitten. Omdat we aan de voorkant geen stoelen of bankje hebben, loop ik naar de achtertuin om een stoel op te halen. Ik besluit om even om te lopen, omdat ik anders het risico loop om met de mooie nieuwe stoel tegen de natte verf aan te botsen.

Ons huis zit ongeveer halverwege in het rijtje, dus het is een ‘redelijke’ wandeling van de achterkant naar de voorkant. Terwijl ik met de stoel aan het sjouwen ben, komen twee mensen op me af. “Dag! En hoe bevalt het nou hier? En moeten jullie nog veel doen? Er is al veel gebeurd he?” Terwijl ik verder zeul met de stoel, beantwoord ik de vragen van dit vriendelijke stel. Ik leg uit dat er al heel wat gebeurd is, maar dat er nog genoeg kleine dingen gedaan moeten worden. “Ach lieve kind, dat komt vanzelf. Je zal vast wel gezien hebben hoe het bij ons is, maar wij wonen hier natuurlijk al 35 jaar. Nou, dag hoor! En succes! Ik zeg de vriendelijke mensen gedag, ook omdat we inmiddels bij de voorkant van ons huis zijn beland.

”Wie waren dat?” Vraagt Thomas belangstellend, ondertussen ijverig doorschilderend. “Géén idee! Maar ze spraken alsof ik uiteraard wist wie ze waren.”

En zo ben ik de afgelopen dagen iets vaker naar zolder gelopen om een buurtonderzoek te doen. En met succes! Het zijn de buren van de buren van onze achterburen. Weer een mysterie uit het leven geholpen  🙂

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    29 april 2019 / 7:05 am

    Buren van buren van achterburen, hi hi! Het lijkt op mijn scrollen na scrollen na scrollen na enz. scrollen van neverdull haar neverdull naar…zeven keer vandaag. Als ik jullie nieuwe blog via de website zelf ophaal, dan kan ik geen reactie geven, wip ik van de zeven dagen geleden blog naar die van vandaag, dan lukt het reageren. Ha ha, het houdt me van de straat. Mooie 29ste gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge