Verzopen katje

“Zullen we Thais bestellen?” We zijn net een weekje terug in Nederland en het Thaise eten lonkt alweer. Een uurtje later smikkelen we van de bijna net zo lekkere curry en soep die we op vakantie hebben gegeten. Nom!

Die dag erna eet ik alleen. En meestal als Thomas niet thuis eet (komt niet heel vaak voor), bestel ik sushi. Ik wil het nou eenmaal iets vaker eten dan Thomas, haha. Ga ik echt twee dagen achter elkaar eten bestellen? …. Ja maar ik heb al een tijdje geen sushi gegeten… Hmmm….. Funny fact: we hebben een nieuwe onderbuurjongen en ik had hem laatst verteld dat ik het zo grappig vond om kookgeuren te ruiken in de gang, omdat zijn voorganger bijna altijd eten bestelde. Toen we de Thaise bestelling naar binnen brachten kwam hij ons tegen op de gang, dus als dat nou nog een keer gebeurt….

Ik besluit om het roer om te gooien en om het eten niet te laten bezorgen. Ik haal het zelf wel op! Dan is het nog sneller klaar ook! En dan kan de bezorger ook niet per ongeluk bij de buurman aanbellen. Ik bestel de sushi, geef aan dat ik het over een half uur wil halen en ga weer door met mijn bezigheden. Twintig minuten later begint het keihard te regenen. Shit, het zal toch niet he….

Dit is beter voor het milieu. Mijn reputatie is gered. Toch weer wat extra bewogen vandaag. Ik kan nu tenminste wel sneller eten. Een greep uit enkele verdedigende zinnen in mijn hoofd, die een debat voeren met zinnen als: JIJ BENT ECHT EEN IDIOOT. WAAROM CHECK JE GEEN BUIENRADAR. OF DOE DAN EEN REGENJAS AAN. JE HAD GEWOON ZELF MOETEN KOKEN. NOU GELUKKIG ZIJN WE ER BIJNA.

Wanneer ik de buitendeur opendoe, zie ik een jonge vrouw staan. De zus van onze onderbuurjongen. Hahaha. Ze was net op weg naar boven. Het lukt me niet meer om mijn bestelde eten in mijn hand te verbergen. Tot zover mijn ‘reputatie’ ;-).

Volg:

2 Reacties

  1. Gerdiemar
    29 augustus 2018 / 6:54 am

    Je zelfkookreputatie misschien foetsie, maar als je je nou een paar keer met een stapel studieboeken en werkmappen laat ‘betrappen’ , dan ontstaat er geheid begrip voor je eet-bezorgacties. (p.s zeker niet zelf afhalen bij hagel sneeuw onweer regen😜😟, niet doen!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge