Verzamelde leerlinguitspraken en acties

 

Leerling heeft wat langer haar en heeft het vandaag niet gekamd. Klasgenoot vraagt: “wat heb jij nou met je haar gedaan?” Leerling reageert vet droog: “nou niks. Vandaag mag je mij de luizenvader noemen.”

 

Bij een invalklas doe ik een kahoot. Omdat ik hun namen niet ken, zeg ik: “vul allemaal je eigen naam in, dan weet ik wie er straks gewonnen heeft!” Braaf verschijnen daar de eerste voornamen. Na een tijdje plopt “Je eigen naam” ertussen. Ik schiet in de lach en direct zoek ik de dader. Gevonden, voor mijn neus. Bijdehante, triomfantelijke blik in de ogen. Love my job.

 

Een paar meiden uit de bovenbouw hangen rond bij de kluisjes en staren ondertussen naar buiten. “Kijk, daar loopt m’n ex!” Haar vriendinnen kijken naar de jongen naar wie ze wijst en één ervan zegt bloedserieus: “dat kleintje?” Ik kan het niet laten om ook te kijken en schiet lichtelijk in de lach bij het horen van de verontwaardigde “nee, gek!” en het zien van ‘s werelds kleinste en schattigste brugklasser.

Volg:

3 Reacties

 1. gerdiemar
  24 maart 2018 / 7:43 am

  Hoe vertederend, jouw job! En wat een lief plaatje erbij gevonden!
  Fijn weekend…

 2. 24 maart 2018 / 10:02 pm

  Ik heb ook wel eens uitspraken en antwoorden op toetsen van mijn leerlingen opgeschreven. Het leukste antwoord op een toets was bij een vraag waarbij de leerling een zin moest maken met het woordje ‘propaganda’. De leerling maakte deze zin met het woord: ‘Mam, lees jij ook altijd de propaganda?’ Die snapte de betekenis duidelijk niet 😉
  Mevrouw Marloes schrijft over.. Day Zero Project

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge