Topplanner

Lijstjes maken, notitieboeken, planningen maken, ik houd ervan. En ik ben er ook best goed in, al zeg ik het zelf! Dat er in mijn boekenkast meer dan tien lege notitieboekjes staan, negeren we even. Ooit komen die heus van pas. Ondanks dat ik een best goed systeem heb bedacht om mijn taken te voltooien, blijf ik het toch leuk vinden om nieuwe manieren te ontdekken om het plannen weer anders aan te pakken.

Vanmiddag heb ik – terwijl ik bést veel te doen heb – een nieuwe plan-app gevonden en uiteraard wil ik deze direct uitproberen. Als wetenschapper pak ik mijn zaakjes graag grondig aan. Reviews, YouTube video’s en de handleiding van de app, allemaal bekijk ik ze aandachtig. Half uur verder, nul taken gedaan. Vervolgens moet ik alle taken natuurlijk in de app zetten. En ook daar pak ik het grondig aan. “Taken in de app zetten” is bijvoorbeeld een aparte taak, vanzelfsprekend. Kwartier verder, nul taken af. Wel een aantal extra taken erbij bedacht.

Nu, een aantal uur later, pak ik mijn app er weer bij. “Alle taken voor vandaag zijn voltooid!” Trots kijk ik naar mijn scherm. Heb ik toch maar even mooi gedaan! Het mooie van deze app is dat je kunt bekijken welke taken je hebt afgevinkt. Ik scroll er even doorheen. Bed verschonen. E-mail checken. Laura appen. Was in de wasmachine. Les voorbereiden. E-mail opschonen. Hmmm, mijn trotse gevoel verdwijnt toch weer een beetje. Waar ik vandaag echt meters wilde maken met mijn studie, heb ik er toch verdacht weinig aan gedaan. Zacht uitgedrukt. Nu ik erover nadenk heb ik ook wel erg vaak mijn taken van vandaag uitgesteld tot morgen. Misschien toch niet zo’n ideale app voor mensen die uitstellen. Ik onderdruk de neiging om op internet uit te zoeken of er een handige tip is voor uitstellende planners. In plaats daarvan open ik mijn app. “Idee bedenken om app handiger te gebruiken – morgenavond.” Met een tevreden gevoel kijk ik naar mijn zojuist aangevulde taak. Opgelost!

Nou, de taak “blog schrijven” is in ieder geval weer afgevinkt ;-). De takenlijst voor morgen bekijk ik morgen wel weer. Welterusten!

Volg:

2 Reacties

 1. 25 april 2018 / 6:24 am

  Haha, superhandig inderdaad als je enthousiast bezig bent met het ontdekken van een goede planning en daardoor eigenlijk niet helemaal aan je planning toekomt 😉 Ik herken wel het door enthousiasme verzeild raken in allerlei Google-speurtochten. Superleuk om te doen, maar niet altijd even handig als ik nog iets op de planning heb staan 😉
  Romy schrijft over.. “Zeg nooit nooit!” | 8x nooit verwacht, tóch gedaan!

 2. Marijke
  25 april 2018 / 6:35 am

  Behoorlijk complexerig gedoe, zo’n takenapp. Is het uiteindelijk toch niet handiger zoals ik het al jaren doe: de to do-dingen in een notitieblokje schrijven, gewoon met een balpen en een krulletje erdoor als de taak gedaan is? Per slot liggen al die lege notitieboekjes daar bij jou smachtend te wachten op vulling. (herkenbaar, ook bij mij liggen diverse bloknotes, de een nog fraaier dan de ander, allemaal wachtend om beschreven te worden….)
  Appsterkte gewenst 😉🙄😄📕📓📙📗📔📚📘📒😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge