Top planning. Echt top.

Kliko halen. Vaatwasser uitruimen. Was in de wasmachine. Lessen voorbereiden. Toets nakijken. Oud papier weggooien. Glas wegbrengen. Naar de bieb. Met de katten naar buiten (aan een tuigje, ja echt!). Kattenbak verschonen: zo maar wat random activiteiten die afgelopen maandag op mijn to do lijst stonden.

Meestal begin ik op maandag met het voorbereiden van mijn werk. De ene keer ben ik hier sneller mee klaar dan de andere keer. Vandaag was duidelijk een slome dag: rond een uur of half 5 zijn mijn lessen wel klaar en is de toets nagekeken. Ook de wasmachine staat te draaien en de kattenbak ruikt weer heerlijk. Voor zover dat kan. Ik besluit om heel even op de bank neer te ploffen voordat ik nog even de deur uit ga.

Een half uur later loop ik teleurgesteld weg van de dichte deur bij de bieb, waar met koeienletters opstaat: GESLOTEN OM 17:00. Ik kijk op mijn horloge: 17:04. Wauw. Ik heb een hele dag vrij en ik presteer het om te láát bij de bieb te zijn die de hele dag open is. In my defence: bij mijn vorige woonplaats was hij ‘s avonds ook altijd open.

Volgende week dan maar!

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Gerdiemar
  30 januari 2019 / 8:03 am

  Dee je zóó je best. Doe je zóó je best. Is die vermaledijde bib nèt gesloten.
  Welke duvel wenste jou te treiteren. De geenleesplezierbibduvel?

 2. 30 januari 2019 / 11:36 pm

  Haha! Een bieb die ‘s avonds open is, vind ik wel luxe hoor. Maar de bieb schiet er bij mij ook heel snel in, terwijl ik een vestiging naast de deur heb. Gelukkig heb je een heleboel andere zaken wél geregeld.
  Hermien – KouweKleren schrijft over.. Koopdrang tegengaan: zo pak ik dat aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge