Tijdreizende vakkenvuller

Er zijn vrienden op bezoek bij ons op Texel en het is heel erg gezellig. We struinen rond in Den Burg en hebben het naar onze zin op het eiland. Die middag gaan we ook even langs de supermarkt om nog wat boodschappen te halen voor het avondeten. Ons mandje zit al goed vol wanneer we een product niet kunnen vinden. Met z’n vijven bekijken we de schappen, maar de groene zeep laat zich niet makkelijk vinden. Een vriendin gaat op zoek naar een medewerker en verdwijnt voor ons uit het zicht. Even later komt ze terug met een jongeman met een indrukwekkende baard en er zit een geamuseerde lach op haar gezicht geplakt. De jongen helpt ons goed en verdwijnt na een paar praatjes weer richting zijn groentenafdeling. Dan begint ze te lachen en vertelt ons de gebeurtenis die zich zojuist afgespeeld had.

De vakkenvuller met de baard had namelijk naar haar trui gewezen en gevraagd of ze aan larpen deed. Mijn vriendin, die deze vraag niet zag aankomen en dus niet direct doorhad dat hij live action-role-playing game bedoelde, antwoordde een beetje afwezig dat dit het inderdaad geval was. Haar trui is een aandenken aan haar toneelvoorstelling “de piratenkoningin”. De trui is zwart en heeft een mooi embleem dat aan de middeleeuwen doet denken.

De supermarktjongen babbelde ondertussen verder: “goh, dus dat is meer de vijftiende eeuw zeker? Ik zelf doe de negentiende eeuw!”

We moeten allemaal om haar verhaal lachen en lopen vervolgens naar de groentenafdeling om een basilicumplantje te zoeken. Precies het plantje die niet tussen de schappen staat. Gelukkig komt onze larpende held al gauw aangesneld met een doos en reikt ons als een echte lord een mooie basilicum aan.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge