Terugblik: Neverdullmoments anekdotes van vorig jaar mei!

Lees jij nog wel eens oude blogposts terug? Waarschijnlijk niet! Elke maand publiceren wij in een terugblik-blog the best of last year. Deze maand: mei 2017!

 

1 mei 2017

Mini-anekdotes in Kos

1) ’s Avonds, op straat voor het hotel. Meisje (9): “wow mam, ik ga deze fiets echt zo missen! Hij fietst zo fijn!” Zusje (6): “nou ik de mijne niet, ik word helemaal gestóórd van dit zadel!” Demonstratief wijst ze naar haar puntige, roze Barbie zadel. Ik snap onmiddellijk wat ze bedoelt 😉

2) Moeder tegen dochter: “wie is er morgen jarig?!” Dochter, quasi teleurgesteld: “ja ik. Waarom moest je nou precies op Koningsdag bevallen?!” Moeder, lachend: “je moest er echt uit hoor lieverd. Ik was zó enorm en ik kon niet meer lopen!” Dochter: “Maar ik vind het wel jammer, het is altijd zo’n gekke dag nu!” Moeder: “in elk geval ben je wel altijd vrij op je verjaardag!” Dochter veert op: “oja, dat is ook zo!” Moeder, geruststellend: “over een jaar of dertig verandert de datum weer, wanneer Amalia Koningin wordt.” Dochter, gefrustreerd: “dan ben ik véértig!!”

 

3 mei 2017

Meest soepele reservering ooit

Ik: “hallo, met Laura. Zou ik voor vanavond een tafel kunnen reserveren voor All you can eat sushi?”

Japanse dame: “hallo. Ja, voor hoeveel personen?”

Ik: “drie personen, alstublieft.”

Japanse dame: “twee personen, oké.”

Ik: “eh, we zijn met drie personen.”

Japanse dame: “oké, goed. En hoe laat?”

Ik: “half zeven.”

Japanse dame: “half negen of half zeven?”

Ik: “haha, half zeven graag!”

Japanse dame: “op welke naam?”

Ik: “Laura.”

Japanse dame: “Laula. Goed.”

 

15 mei 2017

Dagje Walibi Belgium

Vier jonge Vlaamse meisjes (van een jaar of 10) staan in de rij bij de afschiettoren. “Wat zijn we klein hè, zo tussen al die grote mensen!” De meiden kijken om zich heen (en omhoog naar mij) en bevestigen dat ze inderdaad best mini zijn. Één van de meiden kijkt angstig omhoog naar de attractie: “ja, ik weet ook eigenlijk niet of ik wel durf hoor. Kan ik anders niet gewoon kijken?” Een ander meisje zegt stellig: “Nee, nu zijn we hier al geraakt, we gaan er nu ook gewoon met z’n allen in hoor! Anders ga jij in het midden.” Een ander meisje zegt weer: “nou, ik durf eigenlijk ook niet aan de zijkant…”

De volgende minuut wordt er flink steen, papier, schaar gespeeld. Het angstige meisje moet uiteindelijk toch aan de zijkant. Bang kijkt ze omhoog. “Waarom vinden mensen dit leuk?” Haar vriendinnen slaan een arm om haar heen. “Als je echt niet wil, hoef je niet hoor. Maar we doen dit samen. Zodirect gaan we lekker friet eten en dan is het weer voorbij.”

 

17 mei 2017

Skelterboys

Mijn vriend en ik maken een avondwandeling en we komen twee jongens tegen die aan het skelteren zijn. Het loopt tegen achten en één van de jongens wordt geroepen om binnen te komen. “Nou, tot overmorgen hè! – Huh, nee hoor, tot morgen! Ik zie je toch op school? – Oja!!” De jongen lacht: “dat zou toch wat zijn, als ik je pas overmorgen zou zien. Dat zou betekenen dat we niet naar school hoeven!” De andere jongen antwoordt lachend: “ja! Maar ik vind school helemaal niet zo erg hoor. Weet je hoe ik school doe? Ik kijk naar de klok tot het 10 uur is, dan eet ik mijn koek. Om 12 uur kunnen we lekker buitenspelen en daarna wacht ik tot het 2 uur is. Dan is het alweer bijna tijd!! Moet je maar eens proberen.”

 

28 mei 2017

Mini-anekdotes op Twitter #4

 • “Kijk, een religieus springkussen voor de kerk!” We kijken een paar sec zwijgend toe hoe het opgeblazen kruis heftig heen en weer deint.
 • “Huh, er zit een rare bobbel in mijn knieholte!” Vriend stroopt zijn broek op en tovert een sok tevoorschijn. “Die zit er al de hele dag!!”
 •  “Regent het nou?! – Onee, dat is James die zich aan het wassen is.” #kat #herrie #smaksmak
 • “Hem staat echt alles. Petjes, hoedjes… Een koekenpan zou hem nog hip staan!” #hahaha #collegatalk
Volg:

2 Reacties

 1. 1 mei 2018 / 6:09 am

  Haha, het gesprek bij de Chinees is leuk! En het idee van dat springkussen in de vorm van een kruis blijft hilarisch 😉 Leuke anekdotes weer!
  Romy schrijft over.. April 2018 | De maand van…

 2. Gerdiemar
  1 mei 2018 / 7:40 am

  Hèrlezen heeft wel wat, herinnerde me alleen die van 3 mei ’17 nog goed.
  Jullie zouden ze ‘s moeten tellen: hoeveel anekdotes, hoeveel twitters inmiddels gepubliceerd? Duizenden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge