Terugblik: Neverdullmoments van vorig jaar april!

Lees jij nog wel eens oude blogposts terug? Waarschijnlijk niet! Elke maand publiceren wij in een terugblik-blog the best of last year. Deze maand: april 2018!

9 april 2018

Ik heb mijn naam pas 5000 keer moeten invullen

(2015) Wanneer mijn vriend de brievenbus opent en de post pakt, hoor ik hem heel hard lachen. “Moet je kijken! Deze brief is geadresseerd aan Tholmas. Zo heet ik toch niet!” Ik kijk naar de brief en begin ook te lachen: ondanks dat het maar één letter scheelt, ziet het er ontzettend suf uit. Mijn vriend ratelt nog wat door. “Hoe moeilijk kan het zijn om een naam goed te schrijven? Wie heet er nou Thólmas?”

Boven maken we de brief open en zien we dat er een pasje in zit. Ik begin weer keihard te lachen: ook hier staat Tholmas op. “Volgend jaar krijg je weer een nieuwe.” …. “Misschien moet ik mijn naam bij de gemeente maar even aanpassen, dan kan ik dit pasje legaal gebruiken.” Toch ben ik wel nieuwsgierig hoe het nou komt dat zijn naam verkeerd geschreven staat. “Log eens in op je account.” Mijn vriend pakt zijn laptop erbij, typt zijn e-mail adres in en logt in op de website. “Welkom, Tholmas.” Mijn vriend staart naar het scherm en klikt op ‘jouw inloggegevens.’

Ik begin wederom weer keihard te lachen en herhaal de uitspraak van mijn vriend: “hoe moeilijk kan het zijn om een naam goed te schrijven?!” Kennelijk had vriendlief er zelf toch wat moeite mee, haha. Hóe dan.

16 april 2018

Stilteruimte

Laura, mijn vriend en ik zitten samen in de bibliotheek. We zitten in een ruimte waar het de bedoeling is dat je stil aan het werk bent. Ideaal voor een productief middagje. Mijn vriend is wat later aangeschoven en heeft heel lief lunch voor ons gekocht. Terwijl we van onze bagel genieten, besluit ik om even een filmpje op YouTube te bekijken. Ik doe mijn oortjes in en eet rustig verder. Na een paar minuten tikt mijn vriend me op mijn arm en maakt een gebaar. Ik begrijp hem niet, dus doe mijn oortjes uit. Hij maakt hetzelfde gebaar, maar weer is het me niet duidelijk wat hij bedoelt. “SERVETJE!!!” schreeuwt hij. Ik barst in lachen uit en ook Laura moet keihard lachen. Mijn vriend zet zijn koptelefoon af en kijkt ons vragend aan. “Misschien moet je de volgende keer je geluid even uitzetten als je probeert te communiceren. De hele bieb heeft je gehoord.” Ik reik hem lachend een servetje aan.

21 april 2018

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrove fout

(2009) Mijn zus en ik zitten in havo 5 en we hebben zojuist een toets gemaakt voor NLT (Natuur, leven en techniek). Na afloop spreken we elkaar en mijn zus vertelt enthousiast dat het heel goed ging. Zelf vond ik het iets minder gaan.

(Een week later)

“Dor!! Ik heb een 8 voor NLT!!!” Ik heb zojuist mijn cijfer gezien en ik vraag haar blij: “wat zal jij dan wel niet hebben?” Dorinde bekijkt haar cijfer en zegt verbaasd: “hmm, ik heb maar een 5.” Verblind door mijn blijdschap heb ik nog niet door wat er echt aan de hand is. Dorinde kijkt me echter vragend aan: “zou het kunnen dat de docent onze cijfers misschien verwisseld heeft?” Direct begint het bij mij ook te dagen. “Oei, dat zou wel kunnen… maar officieel mogen ze het cijfer niet verlagen toch?”

De dag erna halen we verhaal bij onze docent. “Even kijken, Dorinde een 8, Laura een 5.” Shit. Voorzichtig vraag ik hoe dat zit met de regel van het verlagen van het cijfer. Helaas…..

 

Neverdulltweets in april 2018

Dit weekend zijn we een verrassingsweekendje weg met vriendinnen. “Neem wel een handdoek mee!” Kregen we als tip van de twee meiden die het hebben georganiseerd. Vervolgens zijn ze het keihard zelf vergeten. #danmaarafdrogenmeteenkussensloop #haha #werktniet (Laura)

Altijd weer een spelletje. #straatverkopersontwijken #ikhoefgeengratiskrant #zigzaggendoordestraat (Dorinde)

Uiteraaaaaaaard wil ik wel een kaasje en een stukje kibbeling #markt #prioriteiten (Dorinde)

“Jullie moeten drie dingen kennen voor de toets.” Demonstratief steek ik drie vingers op. “Ten eerste: woordjes.” Ik doe mijn ringvinger omlaag. “Kleuren,” wijsvinger omlaag. “En.. O! Dit mogen jullie niet doorvertellen, haha!” #brugklas #middelvinger #keihardgelach (Laura)

Ik droomde vannacht dat het derde kerstdag was en dat de kerstboom van de trap was gevallen. #nachtmerrie (Dorinde)

Ik dacht dat ik James in de bosjes zag lopen, maar het was een ekster. #eenpotnat #zwartwit (Laura)

Oké, ik ga opruimen. Let’s do it! Ik begin bij deze doos. #uurlater #gameboycolorgevonden #nostalgie (Laura)

 

 

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    1 april 2019 / 7:39 am

    Nostalgia, goed toeven daar, goed glimlachen daar.. Wat is het toch goed en mooi en leuk om al bloggend jullie leven op Internet te verwoorden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge