Terugblik: Neverdullmoments anekdotes van vorig jaar juli!

Lees jij nog wel eens oude blogposts terug? Waarschijnlijk niet! Elke maand publiceren wij in een terugblik-blog the best of last year. Deze maand: juli 2017!

1 juli (Laura)

OK James, nu zit je echt in mijn aura

Die scène hè, van Lady en de Vagebond. Met dat spaghettisliertje. Die beleefde ik net met mijn kat en mijn broodje pindakaas. Uhhhl.

 

21 juli (Dorinde)

Dromen zijn bedrog

Net als Laura ben ik als begeleider meegegaan op een schoolkamp. De drie dagen zitten erop en we zijn zojuist begonnen aan de terugweg. “Mevrouw, hier wil ik later echt wonen! En u komt dan ook vaak langs, goed?” We fietsen langs een prachtig, reusachtig gebouw dat er inderdaad indrukwekkend uitziet. Wat deze leerling dan weer niet weet, is dat haar ‘droomhuis’ een inrichting is voor mensen met een psychiatrische stoornis. Na deze ontdekking moest ze zó hard lachen, dat haar vriendinnetje vrolijk opmerkte dat ze er op deze manier inderdaad prima bijpast.

 

Tweets in juli

“Welk luchtje heb jij nou opgespoten?” Zus: “ik deed net de prullenbak open, dat ruik je waarschijnlijk.” #o

“Geef me eens de boks.” Vriend: “ik heb net een vuilniszak weggegooid. – Okee nee, was eerst je handen maar.”

Leerling in de Ardennen: “ik ga me nu echt omkleden hoor, want anders ga ik schimmelen.” #survivalkamp #regen

Leerling in de Ardennen: “mevrouw, ik sprak net vet goed Frans! Tegen de vrouw achter de kassa zei ik: bienvenue, goed hè!!” #trots

Trots op mijn eigen geëpileerde wenkbrauwen. Even later bij de schoonheidsspecialist: “Ja ehh, je wenkbrauwen, zullen we die even doen?”

 

24 juli (Dorinde)

Slokkie pleur

We hebben mazzel. Juist in de week dat het vogelmeer roze is gekleurd door een of andere alg, zitten wij op Texel! Een uur na aankomst racen we dan ook meteen naar de toeristische trekpleister. Omdat het erg warm is, heb ik toevallig een flesje mee. Ik loop naar de waterkant en begin het flesje te vullen. Een kindje kijkt me een beetje verschrikt aan. “Mama, gaat ze dat water echt drinken?!” Lachend leg ik uit dat ik dat absoluut niet van plan ben.

(…)

Terug bij het huisje zet ik het flesje water op tafel. Leuk voor de achterblijvers die het roze meer nog niet gezien hebben. Ik sla mijn boek open en begin heerlijk ontspannend met de eerste pagina’s. Na een half uur kijk ik wat verstoord op. Ik hoor een wild geproest vanuit de woonkamer. Het zal toch niet.. En ja hoor, meneer dacht dat hij een lekker slokkie frisdrank te pakken had. Onze beurt om te proesten!

 

28 juli (Dorinde)

Hangwangen

Er zijn een paar vriendinnen op bezoek in Texel (jarenlange traditie!) en we bekijken babyfoto’s van Laura en mij. Het is altijd weer een leuk spelletje om uit te zoeken wie wie is. Ook voor onszelf is dat soms nog best lastig trouwens! Onze ouders hadden vroeger een slim trucje: Laura droeg een veiligheidsspeld, ik droeg die niet.

Ook had Laura vaak blauwe kleding aan, Blauwra, ik was Rodinde. Op de foto’s waar we inderdaad blauw en rood dragen is het dan ook niet zo moeilijk. Bij de foto’s waar we hetzelfde aanhadden wordt het een uitdaging. Een vriendin heeft daar echter weinig moeite mee, er komen dan ook leuke termen voorbij: “die boze” en “die vierkante”. Vooral de laatste opmerking deed een heel klein beetje pijn: “Ja, Laura heeft een wat bredere kaaklijn. Kijk, dit ben jij Dorinde, met die uitgezakte hangwangen.” Subtiel.

 

Volg:

2 Reacties

 1. 3 juli 2018 / 6:00 am

  Haha, dat roze water…vast een niet al te smakelijk moment voor hemzelf 😉 En die anekdote over James is ook hilarisch! Het had zo romantisch kunnen zijn… 😛
  Romy schrijft over.. Outfit | In bloemetjesprint op een zonnige dag

 2. Gerdiemar
  3 juli 2018 / 7:35 am

  Hi hi, hoor mij weer hardop lachen om de zotte situaties van een jaar geleden.
  P.S is het vogelmeerwater deze juli niet meer roze? (toch maar niet drinken)
  Dag Blauwra en Rodinde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge