Terugblik: Neverdullmoments anekdotes van vorig jaar augustus!

Sinds januari 2016 verschijnen er dagelijks anekdotes op Neverdullmoments. Vandaag staan er precies 700 online! Sommigen van jullie volgen ons al sinds het begin, anderen zijn onze blogposts later gaan lezen. Het lijkt me daarom leuk om af en toe eens terug te blikken op anekdotes van vorig jaar. Ik ben benieuwd of je ze nog herkent! 🙂 Sommige anekdotes zijn samengevat, klik op de titel als je de complete anekdote wilt zien.

 

1 augustus 2016:

Mirror on the wall

Ik ben zojuist bij Van der Valk naar de wc geweest, waarna ik mijn handen was en mijn outfit check. 

Op dat moment komt de vrouw naast me staan. “Heerlijk hè meis, kijken of alles er nog goed bij staat en hangt.” Ze begint flink aan haar rok te sjorren en met haar haren te schudden. “Doe mij ook zo’n spiegel thuis!”

 

3 augustus 2016

Du lait

Ik heb een bakje met Brinta voor mezelf klaargemaakt, hetgeen niet onopgemerkt blijft door mijn kat James. Hij staat naast me. 

De laatste lepel verdwijnt in mijn mond en ik beweeg het bakje met Brintarestjes richting James zijn mond. Ik kijk hem aan met een ‘niet tegen Darcy zeggen, maar dit lekkers is voor jou!’-blik. James kijkt me een seconde of twee begrijpend aan en beweegt zijn hoofd richting het bakje. Toch wordt het hem plots te veel en er plopt een keiharde “MWRAUUW!” uit zijn mond zodra hij de melk ruikt. Darcy schiet direct omhoog, kijkt met alarmerende ogen om zich heen en zijn blik blijft op de Brinta rusten. Voordat de tong van James ook maar iets van de pap heeft geraakt, hurkt Darcy door zijn knieën, springt hij met een bonk op de grond en staat hij bij mijn benen, mij strak en streng aankijkend.

Nu houd ik dus met mijn linkerhand het bakje voor James zijn mond en met mijn rechterhand mik ik de lepel een beetje in de buurt van het gezicht van Darcy. Moederliefde.

4 augustus 2016

Stank voor dank

“Het ruikt hier echt naar zweetoksels!” Mijn vriend blèrt vanuit de woonkamer en verontwaardigd draai ik mijn hoofd naar hem om. “Zweetoksels van hoeveel dagen oud?” Hij haalt zijn neus op. “Minstens een maand!”

Ja oké, het ruikt inderdaad vrij weeïg, zo’n half potje komijnpoeder dat ik per ongeluk in de pan met eten heb laten vallen.

 

8 augustus 2016

Das reiseandenken; das souvenir; die erinnerung

Samen met mijn zus en haar vriend ben ik bij mijn ouders thuis. Mijn moeder heeft heel schattig wat souvenirs van de vakantie in Duitsland uitgestald op tafel. We krijgen een fles wijn, wat lekkere delicatessen en leuke etensbakjes voor de katten. Ook ligt er een heel schattig plat doosje bij, waarbij ik (oprecht!) enthousiast reageer: “Oh leuk, billendoekjes!”

Het zijn dus geen billendoekjes. Mijn moeder kijkt wat beteuterd en zegt: “Eigenlijk is het meer een opbergdoosje voor tomaatjes of kaas of zo.”

 

12 augustus 2016

Funny quote

“Mam, wat doe je?” Mijn moeder pakt haar spullen en doet nog wat lippenstift op. “Ik ga zwemmen, hoezo?” Ik kijk haar aan: “Waarom doe je in godesnaam lippenstift op als je gaat zwemmen? – Nou, dan zien ze me tenminste op de bodem liggen als ik zink!”

 

21 augustus 2016

Business proposition

Vandaag ben ik bij een heuse gummaker, bezoek ik een apparaatreparateur en krijg ik korting op kerstverlichting bij de alleswinkel.

Op mijn knieën zit ik gehurkt bij een krijtbord met de tekst: “De zaak is open.” Mijn neefje van vijf heeft een rijke fantasie en hij doet goede zaken. Ook is hij flink galant: zo houdt hij de deur voor me open, geeft me advies over het kopen van de geschikte rode pen en als klap op de vuurpijl biedt hij me zegeltjes aan nadat ik heb kunnen betalen met mijn pinpas. Bijkomend voordeel: echt een dure zaak is het niet. Zo mag ik voor nul (!) euro een ruggenkrabber bij hem afrekenen. Da’s pas een klantvriendelijke winkelier!

Na een lange en vermoeiende werkdag sluit mijn neefje de winkel keurig af. Hij haalt de stroom eraf en draait de deur netjes op slot. Toch lukt het een boze boef om naar binnen te glippen. Zoekend naar de portemonnee, produceert de boef een heksenlachje en roept gemeen tegen de winkelier dat hij van hem gaat stelen. Mijn neefje houdt zijn handen omhoog, maakt een stopteken en komt met een fantastische oplossing:

“Heb je geld nodig, boef? Dan kom je toch bij mij werken!”

 

26 augustus 2016

Een schone herinnering

(2014) Met vriendinnen zijn we op vakantie in Kroatië. We zitten in een heerlijk vakantiehuisje op een gezellig vakantiepark in Poreč. Om ons huisje te bereiken, moeten we eerst door het hotelgedeelte waar ook de receptie zit. En schoenborstels.

Één van onze vriendinnen loopt er enthousiast op af. “Kijk! Hier kun je je schoenen poetsen, dat is leuk.” Blij steekt ze haar smetteloze, nieuwe schoen onder een borstel, die meteen als een malle begint te draaien. De borstel maakt een zoemgeluidje, waardoor het een luxueus schouwspel wordt. Na een paar seconden trekt ze haar voet weer terug. Verwachtingsvol staren we naar haar schoen. “O” mompelt ze. “Hmm.” We kijken allemaal naar haar niet meer zo schone schoen en barsten in lachen uit.

 

31 augustus 2016

“Ik ga de komende weken geen chocola meer voor mezelf kopen.”

Dikke vette chocoladeklodder op de gele stoel.

Volg:

9 Reacties

 1. Ilja
  10 augustus 2017 / 8:02 am

  Haha hij blijft leuk hè. Het schoen verhaal. Ik vertel hem ook nog wel eens aan iemand…

 2. gerdiemar
  10 augustus 2017 / 8:33 am

  Geen idee wanneer ik mij onder jouw blogfans heb geschaard, geen idee of ik gelezen grappen misschien in de vergetelheid heb laten vervagen, maar (her?)lezen van bovenstaande brengt weer big smiles teweeg.
  De 8 augustusblog komt me als ‘o jaaaa’ voor, de andere als nieuw, leuk hoor.
  Je zou best al je blogs tot een bundel kunnen laten drukken, gezellig leesvoer voor bijv. lange trein-of vliegreizen!

 3. Laura
  Auteur
  10 augustus 2017 / 12:21 pm

  Hahaha ja heerlijk!

 4. 10 augustus 2017 / 5:29 pm

  Leuk zo’n terugblik! Een jaar geleden volgde ik jullie blog nog niet, dus ik vind het alleen maar leuk om de anekdotes zo toch nog te kunnen teruglezen 🙂 Die opmerking van je moeder over de rode lipstick is geweldig! En dat potje komijnpoeder….haha!
  Romy schrijft over.. 50 tips voor een dagje uit in Nederland (in de zomer)

 5. 10 augustus 2017 / 9:31 pm

  wat een leuk idee om je qoutes op te schrijven. Ook leuk om terug te lezen, lijkt me! Origineel en leuk!
  Chantoile schrijft over.. Thokk Thokk

 6. 11 augustus 2017 / 2:40 am

  Gewéldig leuk geschreven! Ik ga je volgen.

 7. 11 augustus 2017 / 6:53 am

  Ik vind die mevrouw in Van der Valk gezellig klinken : ))) Leuk zo vrouwen onder elkaar!

 8. 11 augustus 2017 / 10:39 am

  Ik vond alle anekdotes leuk om (voor het eerst) te lezen. Die van de komijnpoeder vind ik toch wel de grappigste haha 😀

 9. 11 augustus 2017 / 5:21 pm

  Leuk! Ik kende ze nog niet… Heb hier smakelijk en heel hard om de billendoekjes zitten lachen… LOL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge