Sintre Sintre Maarten

“Oh God, daar komen er weer twee.” Het is Sint Maarten en dat houdt in dat de kinderen langs de deuren gaan met hun lampionnetje. Nadat ze dan een mooi – of bijna mooi – liedje hebben gezongen, krijgen ze een snoepje. Het probleem is alleen dat we geen snoep in huis hebben. Wel gipsplaten, rolmaten en schroevendraaiers, maar niets waar we de kinders blij mee kunnen maken. Ik had er dan ook niet helemaal op gerekend dat we zo laat nog aan het klussen zouden zijn.

”Mooi gezongen hoor!” roep ik naar de kinderen. Ik geef ze wat chocolademunten die ik in een doos heb gevonden. Vrolijk gaan ze door naar de buren.

Het is nog best een uitdaging om de liedjes te horen door het boren en zagen heen. Toch blijven de kinderen stug volhouden, hun ouders vaak toekijkend vanaf de stoep. Een aantal mensen lopen gelukkig door, zodat we niet al te veel kinderen teleur hoeven te stellen.

Het zakje munten is niet eindeloos en daardoor hebben we maar een paar -toekomstige- buurkinderen blij kunnen maken. Volgend jaar maken we het goed met ze! En vanaf nu weet ik dat Sint Maarten een stressvolle avond zal zijn voor iedereen die aan het klussen is en een kapotte bel heeft. En waar het kruipluik open ligt zodat je met gevaar voor eigen leven de deur open moet doen, hihi.

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 12 november 2018 / 7:31 am

    Haha, dit doet me denken aan gezinnen vroeger bij ons in de buurt die op zo’n avond in het donker boven aan de slag gingen om maar niet zonder snoep de deur te moeten openen 😉 Ik vrees nu al dat ik, als ik een eigen huis heb, ook zo iemand ben die dan net niets in huis heeft voor Sint Maarten. Ach ja, ik heb nog een jaar om me voor te bereiden 😛
    Romy schrijft over.. 15 tips voor minder chaos in je hoofd (in 15 minuten!)

  2. Gerdiemar
    12 november 2018 / 8:12 am

    Een Sintre Maarten die je nog lang zal heugen: ohhh, weet je nog van die eerste keer in de verbouwingstroep? Je weet nu wel dat je in een kinderrijke buurt woont i.t.t ons wonen. Precies één keer aangebeld. Heb nog een schaal vol snoepgoed over. Hadden jullie die maar gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge