Schipper mag ik overvaren

Ik ben een weekendje weg met Thomas, Laura en haar vriend. Gezellig! We hebben een hotel geboekt in een prachtige bosrijke omgeving in de buurt van Zutphen.

Na het eerste ontbijt besluiten we dan ook om een wandeling te gaan maken. Het is fris buiten, maar het zonnetje schijnt volop. Beter kan niet wat mij betreft. We volgen braaf de routebeschrijving die we van de receptioniste hebben gekregen en komen uit bij een schattige theekoepel uit de 19e eeuw. Leuk detail: we moeten met een vlot naar de overkant dat we eerst naar ons toe moeten trekken.

Aan de overkant zijn een paar andere wandelaars die ook het koepeltje bezoeken. Het ‘theehuis’ is niet meer in gebruik, maar we krijgen een goed idee van hoe het hier vroegah aan toe ging. Nadat we even van het uitzicht hebben genoten, besluiten we om verder te gaan met onze wandeling. We moeten daarvoor weer terug met het vlot.

Het vlot is aan de overkant, maar we hebben geluk! Er staan daar heel veel mensen te wachten die ook naar de overkant willen. Scheelt weer een workout haha, dat vlot is best zwaar namelijk! Thomas besluit om even te gaan zitten: de mensen zijn er toch pas over twee minuutjes. Direct daarna wordt er flink gelachen aan de overkant. “Hij komt niet vanzelluf hoor!” Roept iemand. “Je moet er wel wat voor doen hè!” Aaah, deze mensen willen helemaal niet oversteken, haha! Toch maar zelf even dat ding naar ons toe trekken dan ;-).

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 22 oktober 2018 / 6:32 am

  Haha, je kunt het proberen natuurlijk om jezelf een work-out te besparen 😉 Ik kan me voorstellen dat het voor de overkant wel een grappige situatie was om te zien.
  Romy schrijft over.. Kerstkaarten maken met Action 3D Die-cut Blocks

 2. Gerdiemar
  22 oktober 2018 / 7:32 am

  Het ja of nee als anrwoord op het schipper mag ik overvaren was dus alleen ja als je zelf voor schipper speelde. Het moet ik dan een cent betalen scheelde weer een cent…
  Toch geen geschaafde handen overgehouden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge