Papier hier

Bij mijn werk maak ik veel gebruik van papier: toetsen, oefentoetsen, werkbladen etc. Aan het eind van de dag belanden die papieren vaak in mijn tas of in mijn kluisje. En eens in de zoveel tijd is het moment daar om de papieren uit te zoeken.

“Zo, ik leg hier even wat neer hoor!” Net als twee collega’s kijk ook ik verwonderd naar de stapel papier die maar blijft groeien. Wow, hoe veel kan een mens verzamelen in een week tijd… Erg modern is het niet, dus ik spreek met mezelf af dat ik voortaan meer moet digitaliseren. Een groot deel van de stapel bestaat uit toetsbladen die de leerlingen niet mee naar huis mogen nemen, maar die we ook niet meer gaan gebruiken. Ze mogen niet in de handen van leerlingen terecht komen, omdat sommigen de toets wellicht nog moeten inhalen. Zo ontstaat er dus troep in mijn klus, ik kan er gewoonweg niets aan doen.

Eén van de collega’s geeft aan dat we op school een papierversnipperaar hebben. Top! Probleem opgelost: mijn kluisje niet meer zo vol én de toetsen kunnen niet in verkeerde handen terecht komen. Ik loop naar het apparaat met mijn enorme stapel en zet hem aan. Het ding begint enthousiast te piepen. Ik stop er een A4’tje in die direct in de maag van het apparaat verdwijnt. Nog eentje. En nog eentje. En dan verlies ik mijn zelfbeheersing. Ik zie nog in slowmotion voor me hoe ik minstens 20 A4’tjes tegelijk pak en deze in de mond van de machine prop. De machine sputtert wat en spuugt een fontein aan snippertjes in het rond. Shit.

Ik heb nog nooit zo lang gedaan over het opruimen van mijn kluisje. Ook doe ik een schietgebedje dat er geen camera hangt bij de ruimte waar de versnipperaar staat. Het moet er vast heel komisch uitgezien hebben hoe ik op de grond alle snippers probeerde te verzamelen. Meer digitaliseren. Meer digitaliseren.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    18 februari 2019 / 8:08 am

    Je verhaal is een film waard! Je hebt het heel filmisch verteld. Mocht digitaliseren ook onwijs veel werk zijn, dan heb ik nog een tip: stop een stoffer en blik in je kluisje. Zijn die rondstuivende snippers zó opgeveegd en kun je toch twintig vel tegelijk versnipperen-:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge