Ondertussen bij de pizzeria

“Doe mij maar een pizza quattro stagioni alstublieft.” Mijn vriend en ik zijn een weekendje in Apeldoorn en hebben besloten een hapje te gaan eten bij de pizzeria. Het is fantastisch weer en daarom absoluut geen straf om in de binnentuin van het restaurant te zitten.

Na twintig minuten arriveren onze pizza’s. Goedkeurend bekijk ik de mijne. “Grappig, niet elke pizzeria doet ansjovis op de quattro stagioni.” Mijn vriend kijkt me met een vies gezicht aan: hij houdt duidelijk niet van ansjovis. Toch kijk ik wat verbaasd terug. “Dat recept met die zalm en pasta is toch ook met ansjovis? Die vind je wel lekker toch?” Hij schudt woest zijn hoofd. “Nee joh, dat is geen ansjovis!” Ik haal mijn schouders op en begin aan mijn pizza.

Na een paar minuten vraag ik of mijn vriend een hapje wil. Ik heb een stukje voor hem afgesneden. “Hier zit geen vis op, daar kun je best een stukje van nemen!” Mijn vriend kijkt nu wat verward. “Vis? Daar heb ik geen problemen mee hoor, die had je er best op mogen laten zitten. Maar als iets géén vis is, dan is het wel ansjovis!” Om zijn verhaal kracht bij te zetten, wijst hij naar mijn artisjok. Ik proest het uit van het lachen. Artisjok en ansjovis, almost the same thing 😉

Volg:

2 Reacties

  1. Gerdiemar
    13 juni 2018 / 7:20 am

    De a, de i en de s, what’s in a name? Nou, de a, de i en de s. En nog meer overeenkomst: het is voedsel. Dus is een ansjovis toch zeker hetzelfde als een artisjok?
    Pizza ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge