Omslachtig (deel 3)

In de meivakantie heb ik een nieuwe hobby ontdekt: het bewerken van zelfgemaakte filmpjes. Vroeger had ik een videocamera waarmee ik van alles heb vastgelegd. Kamer opruimvideo’s, hele interviews met Laura, de autoreis naar Italië, enzovoorts ;-). Tegenwoordig hebben we een GoPro die al een aantal reisjes met ons mee mocht. Tot deze vakantie had ik verder nog niet veel gedaan met deze video’s. Nu ben ik helemaal op dreef en heb ik al een aantal ‘compilaties’ gemaakt. Zo heb ik onder andere een filmpje gemaakt over onze verbouwing en verhuizing, over onze vakanties naar Thailand en Indonesië en over ons tripje naar New York. Het maken van deze video’s kost ontzettend veel tijd, maar is wel heel leuk om te doen!

Omdat ik een gratis programma gebruik om te editen, zijn er maar een beperkt aantal mogelijkheden in dat programma. Een groot nadeel is bijvoorbeeld dat je alle filmpjes één voor één naar een balk moet slepen. Ter info: ik had meer dan 400 filmpjes van Thailand, dus dat kostte nogal wat werk! Maar goed dat die vakantie twee weken duurde! ;-). Toen ik bijna klaar was met het Thailand filmpje en aan het wachten was tot nummer 376 in de balk gesleept was, kreeg ik een geniale ingeving. Laat ik eens googelen.

Je raad het al: na drie minuten ontdekte ik hoe ik alle video’s tegelijk kon verslepen. HAHA. Ik had zo veel meer kunnen doen in de vakantie. Er staan nog een aantal video’s op de planning, maar dat zal waarschijnlijk een stuk sneller gaan :-).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    10 mei 2019 / 7:14 am

    Blijblijblij: kreeg blog eindelijk weer per e-mail!
    Jij ook blijblijblij: sleepgeluk!!! Kan me dat geluk enorm goed indenken, iets als het verschil tussen lopen naar Maastricht met loodzware rugzak tegenover de trein pakken en lekker zitten…mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge