Neverdullmoments goes tv!

“Alvast een fijne uitzending!”

Samen met mijn zus en haar vriend loop ik de Westergasfabriek binnen. We gaan vanavond een aflevering van De Wereld Draait Door bijwonen: leuk!

Het valt me op dat het opvallend druk is op het toilet. Vrouwen die nog even gauw hun haar in model brengen of hun jasjes rechttrekken. Tja, het gaat toch om TV hรจ!

In de rij richting de studio vang ik steeds vlagen van hetzelfde gesprek op: “als we maar niet precies achter Matthijs komen te zitten hoor!” Bij het verdelen van de plekken hangt er een nerveuze spanning. De mensen achter ons worden aan een tafeltje aan de zijkant geplaatst. Zichtbaar zie ik ze ontspannen en ik moet er wel om lachen. Wij zitten wat meer in beeld, naast de krukken waar Matthijs met zijn tafeldame Evi Hanssen in het begin van de uitzending gaat zitten.

Enigszins spastisch oefen ik hoe ik wil zitten. Rechterbeen over mijn linker? Andersom? Oei, mijn sokken zijn wel erg zichtbaar. Hm, waarom trilt mijn wang? “Recht op!” Hoor ik Dorinde in mijn oor zeggen met mama’s geimiteerde stem. Ik moet erom lachen. Wat maak ik me ook eigenlijk druk.

Op dat moment komt een van de crewleden naar de mensen toe die aan de zijkant geplaatst zijn. “Jullie hebben mazzel, jullie kunnen toch nog dichterbij komen zitten!” En jahoor, ze worden direct achter Matthijs geplaatst. Even lijken ze van hun stuk gebracht, maar daarna kijken ze toch wel geamuseerd. Toch een belevenis!

Matthijs komt op en maakt een leuk praatje. Wij zitten vanavond (donderdag 20 april) bij de 2028e aflevering, wat betekent dat hij dit al 12 jaar doet! “We” nemen het promofilmpje op en genieten nog even van de muziek. Over 20 minuten gaan we live en we ontspannen allemaal merkbaar.

De uitzending is leuk en interessant. Naast Evi Hanssen schuiven ook Dolf Jansen, Erik Scherder en Christiaan Tiebert aan tafel. Mijn trillende wangen en ik zijn een paar keer vol in beeld.

Het is een leuke ervaring, zeker aan te raden! De sfeer is top, de studio is kleinschalig en de mensen zijn er ontzettend aardig. Soms kun je er een goede deal uitslepen om voor een paar euro de uitzending bij te wonen. Houd het dus zeker in de gaten!

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. gerdiemar
  23 april 2017 / 8:38 am

  Tijdens het kijken naar bovengenoemde DWDD aflevering, is me heel wat ontgaan van de gesprekken, gefocust als ik ditmaal was op jou en je zus. Iedere keer mijn juichkreet als ik jullie zag! Van trillende wangen niets gemerkt๐Ÿ˜œ.
  Wat leuk die foto van jullie achter Evi!
  Kunnen jullie trouwens meekijken via een groot scherm of blijft het bij staren naar de ruggen van de gesprekspartners van Matthijs? M.a.w. kunnen jullie jezelf op een scherm zien tijdens de uitzending?

 2. 23 april 2017 / 9:00 am

  Wat tof dat jullie een aflevering hebben bijgewoond en dat het zo leuk was! Ik heb dat zelf een paar jaar geleden een keer met Anna en Marjolein gedaan. Helaas ging het toen vooral over iets met de Rabobank, geloof ik, waardoor ik het niet heel interessant vond ๐Ÿ˜‰ Maar het was wel leuk om eens bij een tv-uitzending te zijn!

 3. Laura
  Auteur
  23 april 2017 / 9:29 am

  Oja dat weet ik nog wel dat jullie heengingen inderdaad! Ja jammer dat je er vooraf weinig invloed op hebt he, haha! Ik vond vooral alles eromheen zo indrukwekkend!

 4. Laura
  Auteur
  23 april 2017 / 9:30 am

  Ja, je kunt jezelf zien zitten op een middelgroot scherm. Nadeel is wel dat je dan steeds een andere kant op kijkt als je in beeld bent haha ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge