Power op de terugweg

Mijn werkdag is klaar en ik zit in de auto op weg naar huis. Ik zet de radio wat harder en direct hoor ik de tekst “THIS IS POWERRRR” uit de speakers komen. Ik ken het liedje nog niet, maar al vrij snel kan ik hem mee blèren: de tekst herhaalt zich steeds. Net op het moment dat ik mee begin te brullen, moet ik remmen. Flitspaaltje. Hij had me al eerder een keer te pakken, dus dat laat ik niet nog een keer gebeuren. Dan maar wat minder power ;-).

De reis vervolgt zich totdat ik opnieuw moet remmen. Voor een stoplicht dit keer. Nog steeds klinkt er THIS IS POWERRR uit de speakers. Ik moet een beetje lachen, de timing is namelijk erg grappig. Terwijl het liedje lekker doorgaat, steekt er héél traag een vrouwtje met een rollator over. Het lukt haar net om aan de overkant te komen voordat haar stoplicht weer op rood springt.

Nadat het liedje is afgelopen komt er een reclameblok voorbij. Op de een of andere manier heb ik de eigenschap dat het liedje dat ik als laatste heb gehoord, héél lang in mijn hoofd blijft zitten. Terwijl ik dus nog steeds vrolijk het powerliedje aan het zingen ben, zie ik een vrouw fietsen die aan haar hand nog een extra fiets vast heeft. Ze slaat linksaf naar een bruggetje die vrij steil omhoog gaat. Als dat geen power is! Ik zoef voorbij en kijk nog eens in mijn achteruitspiegel, ondertussen doorzingend. De vrouw moest helaas afstappen, het bruggetje was toch net iets te hoog gegrepen.

Volg:

3 Reacties

 1. Gerdiemar
  25 oktober 2017 / 8:20 am

  Powerfull autorijden en onderweg powerfull geïnspireerd worden—da’s via een andere invalshoek het rijdend bestaan creatief ervaren. Geeft meteen een blogkick!

 2. Gerdiemar
  25 oktober 2017 / 8:24 am

  Moet met één l, powerful. Maar met die twee van mij is jouw power des te fuller, vind je ook niet?
  Fijne dag!

 3. 25 oktober 2017 / 5:37 pm

  Soms zijn een songtekst en de situatie wel héél goed gekozen! Heerlijk als je in de auto even echt in een liedje kunt opgaan, al helemaal als de match met de situatie wel heel bijzonder is 😉
  Romy schrijft over.. Blijheid | 25 piepkleine dingen om naar uit te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge