Mag de vlag uit?

Vandaag is de dag waarop de scholieren horen of ze wel of niet geslaagd zijn. Een spannende dag, ook voor de docenten en de ouders van de leerling! Want ja.. ga je alvast een taart regelen? En wat als de leerling dan toch gezakt is? Deze dag doet me altijd denken aan het jaar waarin Laura en ik hoorden of we geslaagd zouden zijn.

“Meiden, ik heb alvast een cadeautje voor jullie! Je mag het pas uitpakken als je de uitslag hebt gekregen.” Samen kregen Laura en ik drie smalle pakketjes. Wat zou dat nou zijn?

Waar we bij ons havo examenjaar allebei een verschillende mentor hadden, hebben we bij ons vwo examenjaar allebei dezelfde. Wel zo praktisch met het telefoontje. Samen zitten we dan ook met spanning te wachten.

Uiteindelijk krijgen we het verlossende telefoontje. Allebei geslaagd, yeah! Laura krijgt er wel de kanttekening bij dat er niemand zo slecht heeft gescoord op Nederlands als zij, maar dat terzijde. Onze mentrix geeft Nederlands, vandaar dat het er toch even bij vermeld moest worden, hihi.

Nadat we iedereen op de hoogte hebben gesteld, pakken we de pakketjes uit. “Geslaagd” verschijnt er in chocoladeletters. Ook Laura pakt een “Geslaagd” reep uit. Nieuwsgierig bekijken we het derde, wat kleinere pakketje. Het woordje “Niet” in chocoladeletters kijkt ons uitdagend aan. Haha! Die hebben we toen maar snel opgegeten.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    12 juni 2019 / 7:13 am

    Een voorafse chocolade-indekking van jewelste! ‘Niet’ verorberen moet de lekkerste chocola aller tijden zijn geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge