Maar dokter, wat zegt u nu?

De katten zijn al meer dan een maandje bij ons en het is tijd voor hun eerste inenting. Al eerder hadden we als tip gekregen dat het heel handig is om het reismandje een paar uur van te voren in de woonkamer te zetten. En inderdaad: ze vinden het reuze interessant en gaan er lekker in liggen. Haaa, dat werkt vast maar één keer.

De reis naar de dierenarts vonden ze iets minder fijn. Toch hebben ze zich netjes gedragen: het reismandje kan zonder schoonmaken nog een keer gebruikt worden ;-). Van de inenting hebben ze niks gevoeld, omdat de dierenarts ze om de tuin leidde met een snoepje. Ze zijn zo makkelijk hè. 

Na de inenting worden de jongens nog even geïnspecteerd. Nadat ik een compliment mag ontvangen over Dirk – hij doet het heel goed –, gaat ze door met Rover. Dit onderzoek duurt iets langer en ik begin me af te vragen wat er aan de hand is. “Ja ehh, je gaf aan dat het twee mannen zijn.” Oh god. “Ik heb even getwijfeld, maar ook Rover is inderdaad een mannetje. Dat zou wat zijn he!” Ik lach enigszins ongemakkelijk. Thank god heet Rover niet Dirk, dát zou pas een gekke vrouwtjesnaam zijn. Over een week krijgen ze hun tweede inenting en wordt Rover(ina) nog een keertje bekeken. Voor nu gaan we uit van Rover :).

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 17 oktober 2018 / 6:33 am

  Haha, arme Rover! Er zou maar van jou als stoere man worden gezegd dat er aan je geslacht wordt getwijfeld 😉 Gelukkig bleek de schrik van korte duur en hebben ze dit eerste dierenartstripje ook weer overleefd.
  Romy schrijft over.. Mijn tip voor als je het moeilijk hebt? Lichtpuntjes!

 2. Gerdiemar
  17 oktober 2018 / 7:24 am

  Ziggo doet ‘t weer, zegt ie (zie mijn mailtje)
  Ach die Rover toch…je zal maar te horen krijgen dat je arts niet weet of je man, vrouw of hèt bent. En dat je een broer hebt, aan wie geen geslachtelijke twijfel kleeft….

 3. 17 oktober 2018 / 3:50 pm

  Toen Woopy werd geboren konden we nog niet direct zien wat het precies was. Ik had al de naam gekozen alvorens ik het katje uit het nest nam. We hebben altijd kattinnen gehad, dus ik dacht er echt niet bij na. Ook kon je het nog niet direct zien of het een mannetje/vrouwtje was. Enkele dagen later toch eens polshoogte genomen bij de dierenarts en die zag dat het een mannetje was. Oeps.. Maar, de naam kon je eigenlijk uniseks gebruiken vonden wij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge