Koudwatervrees

Het hebben van twee kittens is leuk. Ontzéttend leuk. Maar het blijven eigenlijk gewoon babies die ook echt wel kunnen gaan klieren. De badkamer vinden ze bijvoorbeeld fantastisch, ondanks dat ik ze regelmatig duidelijk maak dat ze daar niet welkom zijn. Ook de eettafel blijft fascinerend voor ze.

Op een dag is Dirk toch weer stiekem de badkamer in geglipt en op de één of andere manier is hij in de wasbak terecht gekomen. Ik besluit heel impulsief om de kraan open te zetten. Dat zal hem leren! Ik ken geen kat die van water houdt. De eerste druppels vallen op zijn kop en… hij geniet ervan. Hij gaat er helemaal voor liggen! Ja, maar dat was de bedoeling niet. Snel til ik hem weer uit de wasbak. En ja hoor, hij kijkt verlangend weer omhoog en probeert er weer in te klimmen.

Mijn plannetje om de jongens bepaald gedrag af te leren met een plantenspuit is misschien toch niet zo geniaal als ik dacht. Wedden dat ik ze er alleen maar een groot plezier mee doe?

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. Gerdiemar
    29 oktober 2018 / 8:20 am

    Stoere Dirk! Zie het voor me, Dirk poedelend in een opblaasbaar kattenbadje komende zomer in jullie tuin. Uniek toch?

  2. 29 oktober 2018 / 9:01 am

    Haha, wat een leuke kat heb jij! Ik heb nog nooit een kat gezien die blij wordt van water. Ik herken in ieder geval wel dat katten opvoeden soms best een uitdaging is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge