Kleine crimineel

Kauwgum, het is ideaal voor een frisse smaak in je mond of om jezelf wakker te houden in de auto. Het is dan weer niet zo ideaal om een kauwgumpje in je mond te hebben waar je weer vanaf wilt, terwijl er geen prullenbak of papiertje in de buurt is. Ik twijfel: ga ik nog een half uur doorkauwen, of zal ik…. Ik besluit om het laatste te doen. Ik draai (lees: druk op het knopje) mijn autoraampje open, let goed op of niemand kijkt en spuug mijn kauwgumpje uit het raam. Ik weet het, slecht voor het milieu en best asociaal. Ik heb laatst een rondleiding gekregen door een gevangenis en heb daar geleerd dat iedereen een crimineel is: we doen allemaal wel eens iets wat niet mag. Zo ook mijn zojuist beschreven situatie: niet helemaal netjes.

Twee dagen later loop ik naar mijn auto en ben ik toch wel onder de indruk van zijn staat: flink ondergescheten. Vooral aan de linkerkant is een flink stukje poep opgedroogd, uhl.. Ik neem me voor om hem snel weer te wassen en stap in om naar huis te rijden.

De volgende dag loop ik weer naar mijn auto toe. Nog altijd even ondergepoept. Ik open mijn deur en zie dan dat het stukje poep aan de linkerkant helemaal geen poep is: het is een stukje kauwgum! Nou ja zeg, welke idioot plakt zijn kauwgumpje nou op andermans auto? Zouden leerlingen dat hebben gedaan? Na tien minuten rijden en mezelf afvragend welke leerling zijn kauwgumpje op mijn auto zou kunnen hebben geplakt, gaat er ineens een lampje branden. KARMA! Volgende keer zorg ik toch weer voor een papiertje in mijn auto :).

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 16 juli 2018 / 6:17 am

    Haha, dat is zeker een gevalletje karma in actie 😉 Gelukkig was het dan in ieder geval nog je eigen kauwgom. Om een of andere reden maakt dat het vaak al iets minder vies dan als iets van een ander op jouw spullen belandt 😉
    Romy schrijft over.. Vrolijkheid #22: taalmiep, blauwe mond en dieetgoeroes

  2. Gerdiemar
    16 juli 2018 / 7:51 am

    Andere oplossing: verder spugen! Thuis op je balkon oefenen in het vèr-spugen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge