“Ik volg jou wel”

In september wonen mijn vriend en ik alweer twee jaar in ons fijne huis. Inmiddels is de tijd aangebroken dat we ook iets aan de tuin zijn gaan doen! Met hulp van een hovenier hebben we de afgelopen week onze ‘verpauperde’ tuin zien veranderen in een lege zandbak tot een ‘echte’ tuin. We zitten weliswaar nog in de opbouwende fase, maar het wordt al erg mooi!

Vanmiddag hebben we na ons werk afgesproken bij de Praxis om daar onze terrastegels op te halen. Volgende week zal ons terras gebouwd worden, heerlijk om daar straks te kunnen zitten! Nadat we de tegels in Daan zijn auto hebben geladen, rijden we naar een speciaalzaak in sierbestrating. “Ik rij wel achter jou aan,” zegt mijn vriend.

We rijden over de snelweg en het is duidelijk dat de auto van mijn vriend zwaarbeladen is. Na een kwartier rijden, zie ik dat we bijna de afslag moeten nemen. Ik ga op de rechterbaan (achter een wat langzamer busje) rijden, om zo makkelijk de afslag te kunnen nemen. Op dat moment zie ik dat mijn vriend naar links aangeeft en hij haalt me lachend in. Ik schiet in de lach: serieus, ga je me nu inhalen, terwijl je de hele weg achter me zit en we zo de afslag moeten nemen? Nou ja, je zal vast wel weer meteen naar rechts gaan. 

Ik zie mijn vriend niet meer, omdat mijn zicht geblokkeerd wordt door het busje. Wanneer ik even later naar rechts aangeef om de afslag te nemen, verwacht ik dan ook om mijn vriend voor me te zien rijden op de uitvoegstrook. Die is echter zo leeg als een…. (*googelt gezegde* waarmee vergelijk je leegte? Zo gek als een deur, zo sterk als een leeuw, zo leeg als een…? Ik heb het niet gevonden!) Nouja, hij was er dus niet. Ik schiet opnieuw in de lach en voel meteen een competitieve sfeer in mijn auto ontstaan. Hij denkt vast dat dit sneller is, nou kom maar op! 

Na vijf minuten kom ik aan bij de speciaalzaak en bel ik mijn vriend: “nou, ik sta hier al een paar minuten hoor…” Oké, lichtelijk overdreven, maar wel even leuk om te doen. “Ja, mijn navigatie gaf jouw route niet aan, dus ik reed gewoon rechtdoor!” Rebels citeer ik: “ik volg jou wel.” We hangen op en na twee minuten komt mijn vriend er dan ook aangereden. Op naar de winkel! Mijn beurt om Daan te volgen: “ehhh, wat hadden we ook alweer nodig?”

Volg:

1 Reactie

  1. Omarij
    9 mei 2019 / 6:47 am

    Dus jij ‘verloor’ het van het navigatiesysteem, waarna jouw volger het verloor van jou en jij weer van de boodschap. Compleet complex! Eh, toch gelukt met sierbestratingsaankoop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge