Hoe ik een hekel kreeg aan cappuccino

Hekel is natuurlijk een groot woord, zéker wanneer ik mooie plaatjes als deze zie. Toch maak je mij echt NIET blij met een kopje cappuccino, ik vertel je waarom.

(2014) Na een heerlijke vakantie in Portugal staan mijn vriend en ik klaar om opgehaald te worden door de touringbus. Het is 03:00, echt top. We hebben een paar uurtjes geslapen, maar echt een diepe slaap is dit natuurlijk niet met een reis voor de boeg.

Wanneer de bus aankomt, leggen we onze koffers in de laadruimte en stappen we in. Ik val niet om van de slaap, maar ik heb wel trek in een bakkie op het vliegveld. Na een klein uurtje gereden te hebben, checken we onze koffers in en lopen we door de douane. Vervolgens lopen we naar het restaurant om daar een soort pre-breakfast te nemen. Ik denk aan een cappuccino en een muffin. “Small, medium, large?” Oei. Eh. “Medium please.” Dan maar lekker helemaal wakker.

De koffie is heerlijk, maar wel echt enórm. Zijn er serieus mensen die een grote cappuccino bestellen en deze vervolgens helemaal opdrinken? Ik vind het knap. Halverwege mijn kopje (lees: soepkom) zet ik de cappuccino weg. Ik heb nu echt genoeg gehad.

Zo’n tweeënhalf uur later zijn we op weg naar Nederland. Het lampje ‘stoelriemen aan’ begint te branden, er is sprake van turbulentie. That was the moment. Kots- maar dan ook kotsmisselijk word ik ervan. Niet zozeer van de turbulentie, maar meer van het melkschuim dat in mijn maag een soort wave aan het houden is. Ongelukkig kijk ik naar buiten. Noooooooooit meer cappuccino voor mij.

Volg:

3 Reacties

 1. 8 maart 2018 / 7:22 am

  Ai, dan is zo’n flinke cappuccino inderdaad misschien niet de handigste keuze! Toch maar een grote kop thee dan een volgende keer 😉 Ik ben ook altijd verbaasd over die grote koppen op het vliegveld bijvoorbeeld. Ik ben een enorme theeleut, maar zelfs zo’n enorme kop thee krijg ik echt niet op.
  Romy schrijft over.. Peptalk | Wat als het even niet jouw dag is…?

 2. gerdiemar
  8 maart 2018 / 8:32 am

  Ach jeetje, de pech van een turbulente cappuccino tijdens turbulentie: je zal je maar zo voelen, melkschuimdraaierig. Voortaan een mini-espresso?
  Of nooit meer vliegen?

 3. 12 maart 2018 / 9:45 pm

  Zoals altijd mooi geschreven en een plezier om te lezenga zo door en ik verheug me nu al weer op de volgende brief:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge