Het verstopte voorwerp

Okee, paniek. WAT gebeurt er? HELP! In de verte roept een doos ons allen toe: “attentie jongens, Laura is op zoek naar iets! Ze is ons al voorbij, dus ze zoekt geen spoolpullen. Ik herhaal: ze zoekt GEEN schoolspullen!” Oké kalm blijven. Ze heeft mij de afgelopen maanden nog niet gemist, dus ze zal me nu ook wel niet nodig hebben. Jemig, ze is wel hardhandig aan het graaien. O, wacht: ze roept iets! “SCHAT, weet jij toevallig of hij achter of voor in de zolder ligt?” Ff luisteren, antwoordt hij nou? – Ja! “Hij ligt achteraan, in een tasje. Niet in een doos dus!” Is dat mijn hart dat zo snel klopt? Ja. O god, ik zit in dat tasje. Ze komt dichterbij… ik hoor haar voetstappen, ik zie haar hand, heeelp! 

Versuft doe ik twee minuten later mijn ogen open. Waar ben ik? Wat is dit nou weer voor gek huis? Ben ik zojuist twee trappen afgegaan? Wat een gek gevoel. Er staat me vaag iets bij van september, dat ze me twee trappen omhoog hebben getild. Laura niet, maar één van haar vrienden tijdens de verhuizing. Ziet het er nu zo uit in de woonkamer? Leuk. O shit, daar komt het kannetje water. FLASHBACK. O ja, zo ging dat. Water erin. Maar, waar is plank gebleven? O, hij staat daar in de hoek. Het gaat nu echt gebeuren. “Ha die plank, ook uit je winterslaap gerukt? Het gaat nu echt gebeuren hè?” – Plank antwoordt zuchtend: “ja. Ik sprak mand net al, ze heeft een enorme stapel naar beneden gezeuld. Ik hoop dat ze wel een leuk tv-programma opzet.” O ja, dat deed ze altijd. God, ik heb al in geen maanden tv gekeken, dat is wel weer eens leuk! Ja, ze zet de tv nu aan. Iets met een mol, grappig. OK, let’s go. Het eerste overhemd. Niet al te veel kreukels gelukkig, dat is een fijn begin.

Volg:

1 Reactie

  1. gerdiemar
    16 januari 2018 / 8:27 am

    Wacht effe, wacht effe, aha! Gaat het dáárover, aha!!
    PuzzelLaura, ja, dat heb je hè, na een verhuizing. Warboel. In of naast of onder een doos liggen afwachten. Enfin, kreukels zijn kennelijk weggewerkt,, maar wie is nou de mol? Bella?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge