Het stoplicht

Een echtpaar staat met de fiets (schattig, ook bijna dezelfde!) bij een kruispunt op hun stoplicht te wachten. Zelf kom ik net aanrijden en mijn stoplicht springt op oranje. Na een paar seconden afgeremd te hebben, kom ik vlak voor de fietsers tot stilstand. Ik vang de blik op van de man en de vrouw en ze glimlachen naar me. Dat vind ik altijd leuk, als mensen spontaan contact met je maken. Vervolgens kijken ze weer voor zich uit, wachtend tot hun eigen licht op groen springt. Helaas.. ze moeten nog even wachten: de auto’s van links komen eerst onze kant op.

Ik zet de radio wat harder voor het nieuws en werp nogmaals een blik richting het echtpaar (want: ik heb toch niks te doen). Ze staren nog steeds strak voor zich uit. Vreemd… Het leek net zo gemoedelijk, maar nu zeggen ze al een tijdje niks tegen elkaar.

Dan springt hun stoplicht op groen en de man komt direct in beweging. KEIHARD trapt hij weg. De vrouw steekt over en slaat linksaf. O, goh. Het is helemaal geen echtpaar, hahahaha. Ik moest er echt even van bijkomen.

Volg:

2 Reacties

  1. 10 juli 2018 / 6:00 am

    Haha, misschien had je een koppelpoging moeten doen 😉 Klinkt alsof die mensen (en hun fietsen) een goede match waren! Toch grappig eigenlijk hoe we soms verbanden leggen (bijvoorbeeld tussen mensen) die er dan eigenlijk helemaal niet zijn 😉
    Romy schrijft over.. Ik ging op speeddate, en dit is wat ik ervan vond!

  2. Gerdiemar
    10 juli 2018 / 6:28 am

    Hoe de hersenpan je voor de gek kan houden. Hoe je een bedenksel spint. Hoe grappig verwarrend het is als bedacht echtpaar met uniseksfiets geen echt paar is en jouw beeldvorming uit elkaar spat….mooi toch? En mooi blogtoch toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge