Had het ff eerder gedaan

Sinds een paar jaar is mijn garderobe flink uitgebreid, vooral met jurkjes. Ken je dat, dat je eigenlijk leeft vanuit je wasmand? Elke keer als de jurkjes gewassen zijn, trek ik ze weer aan. Genoeg voor de hele week! Toch is het wel leuk om te variëren en om af en toe géén jurk aan te hebben. Het probleem is alleen dat ik niet zo veel goede broeken heb. Of nou ja, ééntje dan. Maar daar zit een mega penvlek op.

Ik bedacht daarvoor een oplossing: HG ballpoint verwijderaar. Ik kocht het flesje in februari en tot op de dag van vandaag heb ik het nog niet gebruikt. Geef me eens ongelijk: je moet het spul erop doen én tien minuten wachten. Veel te veel werk. Dus mijn geliefde broek ligt al die tijd boven. Tot vanmiddag. Ik besluit om het roer om te gooien en loop naar boven. Ik pak mijn broek, pak het flesje en lees nog eens goed wat er op het flesje staat. “Probeer de vlek van te voren zo goed mogelijk te verwijderen.” Het enige dat ik heb gedaan is mijn broek boven leggen. Hmm, misschien moet ik hem eerst in de was doen. Tevreden met mijn beslissing loop ik naar de wasmachine, stop mijn broek erin en doe een korte was.

Na een uur is mijn broek klaar en leg ik hem buiten in het zonnetje. Het flesje HG gaat weer de kast in: de broek is schoon. Twee lange maanden heb ik mezelf voorgehouden om mijn broek te regelen. Een paar keer heb ik met de broek in mijn handen gestaan, waarna ik hem toch weer weg heb gelegd. Kon ik geen teiltje vinden. Bleek er toch een jurkje schoon te zijn. 

Vandaag had ik hem aan hoor! De leerlingen moesten met potlood schrijven.

Volg:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    10 april 2019 / 7:11 am

    Ahum, dat is nou het ‘stel niet uit tot morgen wat ge heden doen kunt’.
    Één goede penvlekvrije broek is meer dan géén goede broek, dat is waar. Toch, twee vlekvrije gave ‘broek’ is ook wel handig, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge