Goed om te weten!

“Hoi Dorinde!” Een collega die na mij les moet geven in het lokaal loopt naar binnen. De leerlingen van mijn klas zijn nog niet allemaal weg, maar zo kan ze alvast haar spullen klaarleggen. Als alle leerlingen het lokaal uit zijn, spreekt ze me aan. “Die ene jongen he, wist je dat dat de zoon is van onze wiskunde collega?” Ik lach een beetje nerveus. “Echt! Dat wist ik helemaal niet, wat grappig!”

Wanneer ik naar beneden loop om een kopje thee te halen, neem ik me voor om bij hem extra goed op te letten of mijn uitleg klopt. Het zou toch erg jammer zijn als dat dan thuis besproken zou worden ;-).

In mijn tussenuur heb ik de achternamen van de leerlingen gecontroleerd. Je weet maar nooit welke ‘kinderen van’ er nog meer in de klassen zitten!

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 21 november 2018 / 7:55 am

    Haha, dat klinkt als een heel goede besteding van een tussendoor! Het zou toch wat zijn als je net vertelt over een lastig kind aan een andere docent en dat die docent dan zijn vader blijkt te zijn 😉 Dat blijft je nu in ieder geval bespaard!

  2. Gerdiemar
    21 november 2018 / 9:22 am

    Wees er maar alleszins verzekerd van dat jij een kersverse wiskundedocent bent, die haar kennis op didactisch uitstekende wijze weet over te dragen op al je cursisten, inclusief de zoon van een andere wi-docent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge