Fascinerende snoepjes

“Jullie kunnen deze zakjes snoep meekrijgen, maar het potje kauwgom kan helaas niet mee!” De cassière van de supermarkt legt geduldig aan de drie kinderen voor me in de rij uit dat ze niet genoeg geld mee hebben.” Oh, en als we nou één zakje snoep wegleggen, kan die dan wel mee?” De kinderen willen blijkbaar erg graag de kauwgom mee. “Nee, dat gaat niet lukken. Je kunt de zakjes snoep meenemen, of alleen het potje kauwgom.” De kinderen denken hard na, overleggen even en besluiten dan toch voor de zakjes snoep te gaan. “Krijgen we dan geld terug?!” De cassière knikt vrolijk. “Jazeker!” In elke uitgestoken hand begint ze muntjes te leggen en één voor één rennen ze vrolijk naar buiten.

“Goedemiddag.” De cassière groet me en begint mijn producten te scannen. Ik loop naar het einde van de band om mijn boodschappen in te pakken en zie dat er nog iets op de band ligt. Twee zakjes snoep. HAHA. Net op het moment dat ik naar buiten wil stappen om de kinderen te halen, komt er al eentje teruggerend met vuurrode wangen. Ik geef hem de zakjes en hij rent net zo hard weer terug naar buiten.

Twee minuten later zie ik de kinderen tevreden op hun snoepjes kauwen. Is het toch nog goed gekomen 😉

Volg:

2 Reacties

  1. 16 mei 2018 / 6:40 am

    Jeugdsentiment! Heerlijk om terug te denken aan de tijd waarin ik uren kon twijfelen of ik mijn kleine beetje zakgeld zou besteden aan dit snoepje of aan dat leuke rolletje plakband, haha. Dat leert je wel bewust met geld omgaan natuurlijk! 😉 Wat schattig dat de kindjes uiteindelijk hun snoepjes zelfs vergaten, maar gelukkig waren ze uiteindelijk tevreden met hun weloverwogen aankoop.
    Romy schrijft over.. Mijn KvK-inschrijving | Dromen niet uitstellen, maar DOEN!

  2. Gerdiemar
    16 mei 2018 / 7:14 am

    Ach, wat een dierbaar schattig gebeuren, zie die kindertjes voor me, dubbend, blij en dan de buit vergetend….de schrik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge