Een interessant fenomeen

Vandaag is het 30 april, de dag van de vergistoeristen. Ik vind het zo’n aandoenlijk iets: elk jaar komen er weer buitenlandse toeristen naar Nederland (voornamelijk Amsterdam) om daar Koninginnedag te vieren. Tja, dat bestaat al een tijdje niet meer. Sinds 2014 vieren we de verjaardag van de koning en niet meer van de koningin. Wist je trouwens dat Beatrix op 31 januari jarig is? We vierden dus eigenlijk de verjaardag van Juliana. Ik wist het ergens wel, maar ik vond het van de week toch wel grappig om dit feitje weer te horen ;).

Goed, terug naar de vergistoeristen! Het zal je maar overkomen. Loop je daar, uitgedost in je oranje pak waar je op een normale dag ├ęcht niet mee wegkomt. Je vergeelde reisgidsje flink boos aankijkend omdat hij je oude informatie heeft verstrekt. Jezelf vervloekend: waarom heb ik dit ook alweer niet op internet opgezocht?!

In 2014 wemelde het van de vergistoeristen (en werden daar speciale “missed the boat” feesten voor georganiseerd!), inmiddels wordt dat elk jaar minder. (De reisgidsjes ook, gok ik…).

Hoewel ik het aan de ene kant heel intrigerend vind, vind ik het ergens ook wel sneu. Het zal maar op je bucketlist hebben gestaan. Toch vind ik het ook wel iets dat mij zou overkomen ;). Dit inspireerde mij om eens na te denken over soortgelijke (meer realistische en haalbare) mogelijke fails (ja, waar ga ik heen?!) die ons zomaar zouden kunnen overkomen.

1. Wanneer je altijd rokjes aan hebt, maar je juist op rokjesdag hebt besloten om een broek aan te trekken.

2. Met hartkloppingen in de auto onderweg naar Schiphol je tas doorspitten omdat je mogelijk je paspoort bent vergeten en dan weer helemaal terug zou moeten.

3. Wanneer je al een maand lang twijfelt om een iets te dure jas te kopen. Wanneer je dan eindelijk de knoop hebt doorgehakt, blijkt hij uit het assortiment te zijn.

4. Of: wil je je pannenzegels inleveren bij de Jumbo… zijn de pannen op!

5: *Drama muziek* DE ALLERERGSTE, VOEL JE HEM AL AANKOMEN?! Wanneer je in de Efteling bent en je favoriete attractie dicht is omdat er onderhoud wordt gepleegd.

Goh, ik word er bijna treurig van: dat was niet de bedoeling! Misschien trek ik vandaag maar gewoon lekker oranje aan. Proost op de vergistoeristen! Denken jullie vandaag even aan ze?

Volg:

1 Reactie

  1. Marij
    30 april 2019 / 6:45 am

    Vergistoerisme, wat een prachtig woord! En wat weer een creatief bedachte ernaastgrijpgebeurtenissen in het eigen leven…
    Zelf moet ik deze dag een eigen ‘vergis’ trachten ongedaan te maken:
    zag vorige week schoenen, best mooie, waren er niet in mijn maat, gaat (slimme) verkoopster die in mijn maat bestellen, moet ik vooruit betalen, wil nie, hoef nie, doch doe vanwege aandringen. Kan vandaag schoenen passen, maar wil er dus vanaf…vergisschoenen. Grrrr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge