Een echte Nederlander

Het is vrijdagmiddag en ik ben onderweg naar mijn zus. Omdat het regenachtig is en ik heeeeeel veel spullen mee heb en… (nee okee, ik ben gewoon lichtelijk lui), besluit ik om de auto in de parkeergarage te parkeren. Ik ben er zo’n twee minuten vandaan en ik zie dat het 17:56 is. Ik weet toevallig dat de parkeergarage vanaf 18:00 op het avondtarief springt. Van de trein weet ik dat je 5 minuten voordat het ‘daluur’ begint al mag inchecken, voor deze garage ben ik er echter niet zeker van of hij me nog kan ‘naaien’ met deze extra minuten.

Ik besluit het risico niet te nemen en pas echt om 18:00 de garage in te rijden. Operatie oud omaatje is gestart. Ik rij 30 waar ik 50 mag, stop DIRECT voor het oranje licht en lees uitgebreid het bord bij de garage. VET IRRITANT, hoor ik je denken. Ja, hahaha, dat vond ik zelf eigenlijk ook wel. Gelukkig reed er helemaal niemand achter me (alle Nederlanders zitten natuurlijk aan het diner… ;)) en was de verkeerssituatie niet gevaarlijk.

Toen ik vervolgens 18:00 op het parkeerkaartje zag staan, reed ik intens gelukkig de garage in. Heeft me toch zeker (het risico op) €0,10 cent extra bespaard!

Volg:

2 Reacties

  1. Gerdiemar
    27 oktober 2018 / 7:56 am

    Hi hi. Zo zie je maar weer dat jij exact doorhebt hoe je miljonair wordt. Niet schromen klein te beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge