Du bist so lieb!

Vandaag een beetje een andere blog dan onze gebruikelijke anekdotes! Een tijdje geleden (vroegâh, toen de kerstboom nog in ons huis stond…) werden we benaderd door Marloes van www.mevrouwmarloes.nl. We kregen een leuk mailtje van haar dat ze ons wilde nomineren voor de Liebster Award. Eigenlijk dacht ik toen meteen: “Leuk!” en ook: “de wàt voor award?”

Marloes legde uit dat de Liebster Award een virtuele ‘award’ is die je kunt ontvangen als iemand je blog de moeite waard vindt. Super leuk dat je ons wilde nomineren dus, Marloes!

Eigenlijk moest ik direct ook denken aan de kettingbrief van vroeger (maar dan wel in positieve zin uiteraard!) Weet je het nog? Die goeie ouwe tijd van het brieven schrijven. Wanneer je genomineerd wordt voor de Liebster Award, krijg je ook een vragenlijstje toegestuurd. Marloes heeft een paar leuke vragen voor ons bedacht die wij in deze blog gaan beantwoorden. Vervolgens maken we zelf ook vragen voor de mensen die wij weer gaan nomineren.

Marloes heeft ons de volgende vragen gestuurd:

Welke taal zou jij nog willen leren?

Laura: Deze zomer gaan mijn vriend en ik naar IJsland. Mijn schoonmoeder en schoonzus zijn er geweest en soms vertellen zij enthousiast over de plaatsen waar ze geweest zijn. Ik schiet er elke keer weer van in de lach, het is echt abracadabra voor me. Het lijkt me dus een leuk doel om deze zomer een paar woordjes te begrijpen! Keep you posted, haha.

Dorinde: De oma van mijn vriend is Duits, communiceren met haar gaat nog niet helemaal soepel haha. Het lijkt me dus wel leuk om iets meer te kunnen zeggen dan alleen dankjewel en alsjeblieft ;).

 

Wat zou jij aan je 10-jarige ik willen vertellen?

Laura: Begin nu alvast met sushi!!

Dorinde: De kans is vrij groot dat je later geen Koningin wordt, dus dat hoef je niet meer in vriendenboekjes te schrijven ;).

 

Zou je liever 200 jaar terug of vooruit in de tijd willen reizen?

Laura: Terug! Ik heb stiekem helemaal niet zo’n zin in de toekomst, met al die futuristische snufjes. Van mij hoeft dat allemaal niet hoor 😉 Het lijkt me heel interessant om eens terug te gaan en te kijken hoe de wereld er toen uit zag. 

Dorinde: Vooruit! Dan kan ik alvast de groetjes doen aan mijn achterachterachterachterkleinkind.

 

Is er een blogartikel waar je spijt van hebt?

Laura: *Typt “awkward” in op de zoekfunctie op de site.*

Dorinde: Het recept over Dadeltaart. Het wordt me nu wel heel makkelijk gemaakt om die taart te maken 😉

 

Met wie zou jij een dag van leven willen ruilen?

Laura: met een bonbontester.

Dorinde: o in dat geval zou ik die dag wel met Laura willen ruilen 😉

 

Bij een Liebster Award bedenk je dus ook vragen voor de mensen die jij nomineert. Omdat wij onze lezers allemaal heel lief vinden, leek het ons leuk om jullie allemaal te nomineren. Hierbij onze vragen aan jullie!

 

1. Wat zou je doen als er een hele grote spin boven je bed zit en er niemand is om je te helpen?

2. Stel, je mag nooit meer chocola of chips eten. Welke snack zou je dan uit je leven verbannen?

3. Wat is de meest foute openingszin die jij ooit hebt gehoord?

4. Stel je moet kiezen: 5 dagen van 06:00 – 14:00 werken, of van 14:00 – 22:00?

5. Wanneer werd jij voor het laatst knalrood?

Volg:

4 Reacties

 1. Gerdiemar
  17 februari 2018 / 8:45 am

  Anders dan anders, geweldig die Liebster Award en geweldig jullie antwoorden! Jullie humoristische speelsheid verdient een Oscar!
  Zo fraai omdenken als jullie kan ik niet, maar ik zal de vragen proberen te beantwoorden.
  1— een godsgruwelijke spin in bed…mijn adem stokt, mijn lijf verstijft, mijn ogen puilen uit. Met zo miniem mogelijke beweging worstel ik me uit bed, loerend naar dat monster, loop dan als de wiedeweerga de slaapkamer uit en bel 112
  2—nooit meer chips is geen probleem, ik eet nooit chips. Chocola nooit meer, da’s vette pech.. Afstand doen van Toblerone, Kitkat, Twix enz., vooruit, die zal ik verbannen, maar afstand doen van luxe bonbons? Dat wordt een zwaar bestaan
  3—of ik zo snel de allerfoutste openingszin weet, weet ik niet. ‘Bij de Duitse socialisten doen ze aan Japanse harakiri’ . Vind ik een nare zin.
  4—hmm, moeilijk kiezen tussen elke morgen om 05.00 uur op of leuke tv programma’s steeds via uitzending gemist moeten bekijken. Doe toch maar van 06.00 tot 14.00 uur, kan ik nog ‘s uit eten of naar de bios ‘s avonds
  5—knalrood? Nou, ik keek niet in de spiegel, maar voelde me gloeien van pure nijd. Onlangs. Nee, zeg lekker niet waardoor. Onlangs dus hè…
  Heel fijn weekend, met veel bonbons!

 2. 17 februari 2018 / 9:32 am

  Gefeliciteerd met de award! En wat leuk om jullie antwoorden te lezen 🙂 Ik vond het vooral wel grappig dat Laura graag terug in de tijd en Dorinde eerder vooruit in de tijd zou willen gaan. Voor allebei valt wel wat te zeggen! 😉 En IJsland? Wauw, hoe gaaf!
  Romy schrijft over.. Outfit | Opvallend in een okergele jurk met ruches!

 3. 18 februari 2018 / 2:17 pm

  Super leuke antwoorden! Ik ben wel jaloers dat je naar Ijsland gaat, Laura! Mijn vriend en ik wilden daar afgelopen kerstvakantie een weekje heen, maar schrokken toen een beetje van de prijzen (we zijn uiteindelijk naar Brugge gegaan, hahahah).

  Ik zou denk ik eerder chocola dan chips verbannen uit mijn leven, omdat ik vaker behoefte heb aan iets ‘hartigs’ dan aan iets zoets. En ik zou vijf dagen van 06.00 tot 14.00 werken kiezen. Ik ben heel slecht in ‘s avonds goed functioneren en krijg ‘s ochtends meer gedaan 🙂
  Mevrouw Marloes schrijft over.. Lesidee: naamdicht en ik ben van…-gedicht

 4. Mama
  18 februari 2018 / 8:11 pm

  Hoi dames,

  Liebster of hipster, voor mij lijkt het op elkaar.

  Een grote spin? Tja. Kijk naar: https://www.youtube.com/watch?v=ijxk-fgcg7c
  Dan valt een kleine spin binnen handbereik nog wel mee..
  (ik weet trouwens niet of ik die link wel mag publiceren)

  Chips

  Juf, u heeft het proefwerk nooit opgegeven.

  van 06.00-14.00.
  De helft van het jaar sta je dan op wanneer het licht is. Daarna lijkt het alsof je een enorm lange middag hebt.

  Rood? Geen idee eigenlijk.

  Succes met de Liebster-Award.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge