De mannen

Wanneer ik de parkeergarage inrijd, zie ik dat er een auto vóór me ook een plekje aan het zoeken is. Hij of zij neemt de tijd en ik rijd er geduldig achteraan. Langzaam gaan we de eerste bocht in. Nog steeds geen plekje. Volgende bocht. Nee, nog steeds geen plek. Wanneer we bijna het rondje weer rond zijn, verschijnen er na de bocht ineens drie lege plekken naast elkaar. Vlakbij de uitgang ook nog eens, top! De persoon voor me stuurt – heeel langzaam – de auto het eerste plekje op. Wanneer de auto eindelijk staat, kan ik er zelf ook naast gaan staan. Nieuwsgierig kijk ik naar rechts om te zien wie er in de auto zit. Een stokoude man (met stok!) stapt aan de passagierskant uit en loopt naar de voorkant van de auto. Hij begint de bestuurder te coachen: “kom maar Jan, ja, nog een klein stukje.” Schattig. De auto stond inderdaad 40 cm van de muur af, maar ik vraag me af of die extra 15 cm nou écht het verschil heeft gemaakt.

Ondertussen ben ik bezig om mijn zware tas en boodschappen uit mijn auto te sjouwen. Wanneer ik al mijn spullen bij elkaar heb, sluit ik mijn auto af en loop ik richting de uitgang waar de mannen nu ook naartoe sjokken. Bij een geparkeerde auto blijven ze even staan. “Nou, dit was pas een lastig plekje zeg.” De man wijst met zijn stok naar een auto die krapjes geparkeerd staat. “Hebben we toch maar goed voor elkaar gekregen.” Tevreden lopen ze verder, de mannen.

Fijn dat er naast alle bumperklevers en wegpiraten ook nog wat rustige mensen op de weg te vinden zijn ;-).

Volg:

2 Reacties

 1. 25 mei 2018 / 6:05 am

  Heerlijk om dit soort taferelen te volgen van mensen die het lekker op hun eigen geduldige manier aanpakken 😉 En inderdaad, rustige mensen in het verkeer zijn van harte welkom tussen de vele druktemakers 😉
  Romy schrijft over.. 25?! Ja echt, ik ben vandaag 25 geworden!

 2. Gerdiemar
  25 mei 2018 / 6:35 am

  Oppeppend dagbegin voor deze blogleester: er bestaan lieve milde aardige stokoude mannen in deze wereld vol gedoe, dat heeft een mens beslist af en toe bitter nodig!
  Leuke ervaring…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge