De foto-opdracht

Afgelopen weekend was ik met mijn vriendinnen een weekendje weg. Mocht je de tweets gelezen hebben, dan heb je vast gezien dat we een dag in Zwolle hebben doorgebracht. 😉

Het vriendinnenweekend hebben we vorig jaar in het leven geroepen. Elk jaar heeft een ‘nieuw’ tweetal de taak om het weekend te organiseren en deze keer was het mijn beurt samen met een vriendin.

Voor zaterdag overdag hebben we een foto-opdracht bedacht, waarbij we in groepjes met wegwerpcamera’s door de stad zijn gaan lopen. Zo was het de bedoeling dat er foto’s gemaakt werden van De Librije, de Sassenpoort en de gracht. Naast deze ‘culturele’ foto’s, wilden we ook graag matchende outfit foto’s, gekke foto’s en een foto met een bouwvakker.

Samen met een vriendin loop ik door de stad en het is echt leuk om weer eens wegwerpfoto’s te maken. Klik, klaar! De opdrachten gaan ons ook goed af, maar het blijkt toch wat lastig om een bouwvakker te spotten op zaterdag.

Op een gegeven moment lopen we in een parkje. “Kijk, die boom is mooi!” *Klik*, weer een foto van de lijst. Op de bouwvakker na, zijn we zo goed als klaar met de lijst. Op dat moment roept mijn vriendin: “kijk daar in de verte! Daar ging net een lange stok omhoog. Daar is vast iemand aan het werk op een ladder ofzo!” Snel lopen we erheen om deze kans niet uit onze handen te laten glippen.

Terwijl we op de bouwvakker aflopen, bespreken we het vervolg. “Zometeen kunnen we weer terug naar het centrum, dat gaat precies lukken met de tijd!” Wanneer we eenmaal bij de stok zijn aangekomen, klappen we dubbel van het lachen. Onze bouwvakker bleek helaas toch geen bouwvakker te zijn. We zijn zojuist keihard op een slagboom afgelopen.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    28 maart 2019 / 8:29 am

    Spannend blogeinde: en toen?
    Wat een leuke en originele manier van samen al fotograferend een stad te verkennen en samen een weekend te vieren via een ‘samen-opdracht’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge