Daar had mijn vriend niet op gerekend ;)

Het is alweer onze laatste volle dag op Kos en we rijden in onze gehuurde auto: een fijne Volkswagen Golf! Omdat we nieuwsgierig zijn naar het andere deel van het eiland, besluiten we naar Kefalos te rijden. Wat een goed idee, want wat is dit een prachtig stukje ongerepte natuur! We genieten van het mooie berglandschap, een heus ‘Diamond Beach’ en het adembenemende uitzicht over Kos.

Nadat we dit stukje eiland hebben bekeken, rijden we terug richting Kos-Stad. Onderweg besluiten we naar Paleo Pyli te gaan: een verlaten dorp bovenop de berg. Zo’n twaalf jaar geleden ben ik hier met mijn moeder en mijn zus ook geweest en ik herinner me nog hoe mooi het was (maar ook hoe vermoeid we waren toen we hier heen fietsten ;))

Wanneer we boven zijn, bekijken we de indrukwekkend ruïnes. Op de berg staat ook een verlaten kasteeltje, het ziet er idyllisch uit. We lopen een rondje in dit mooie gebied en zoeken vervolgens een mooi plekje uit om even te gaan zitten. Het bankje waar we even later op neerploffen staat op een hoge heuvel en biedt uitzicht over Kos. Wauw!

Inmiddels is het ook lunchtijd en we pakken onze gesmeerde kadetjes uit de tas. (Hoe burgerlijk! Met pindakaas!) Ik neem een flinke hap en mijn gezicht betrekt direct. Wat een ontzettend chemisch broodje. Normaal kan ik chemisch echt wel hebben, maar dit gaat mij echt een hapje te ver. Beteuterd kijk ik naar mijn vriend, die naast mij zit te kauwen. “Ach, het gaat. Dooreten maar, volgende hap!” Diep ongelukkig (“dit noemen ze toch vakantie?”) neem ik nog een hap. “Oké, nee, ik vind dit echt niet lekker. Vind je het goed als ik zo een Griekse Salade haal bij het restaurant? Die is maar €5…” Mijn vriend spoort me toch aan om door te eten. “We hebben nu die broodjes al zo burgerlijk gesmeerd, laten we ze dan ook gewoon opeten.”

Uiteindelijk eet ik anderhalf broodje op en stop ik de rest weer in de tas. We beginnen weer aan onze terugtocht naar beneden. Onderweg naar beneden zien we ineens heel random een grote bel staan. Enthousiast loop ik er naartoe. De bel staat bovenop een helling en ziet er uit alsof hij flink zal galmen wanneer hij gebeld wordt. Dat doet me direct ook aarzelen: het is zo vredig en kalm hier. Mijn vriend ziet mijn twijfel en zegt grappend: “je krijgt vijf euro als je op die bel slaat!” Ik twijfel geen moment en geef een flinke ruk aan het touw. De echo is indrukwekkend!

Enne.. van die verdiende vijf euro kon ik toch maar mooi mijn Griekse Salade eten 😉 Smaakte heerlijk!

Volg:

3 Reacties

 1. gerdiemar
  30 april 2017 / 8:46 am

  Dus jij hebt de noodklok laten luiden over gans Kos heen? En niet eens gearresteerd? Die salade smaakte des te lekkerder, wed ik, nu jij de wed gewonnen had. Wist niet dat men in Griekenland vieze kadetjes verkocht, aannemend dat je die slappe hap niet had meegenomen uit NL. Pindakaas wèl Hollands?

 2. 1 mei 2017 / 8:51 pm

  Ik ben dol op Kos, al gaan we dit jaar eens Lesbos verkennen. Dol op het Griekse eten, de sfeer en de mensen.

 3. Laura
  Auteur
  1 mei 2017 / 10:00 pm

  Heerlijk! Behalve Kos ken ik alleen Kreta, ik zou ook graag de andere eilanden eens willen bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge