Concentratie in de sportschool

Een sportles volgen in de sportschool is eigenlijk heel simpel. Het enige wat je moet doen is precies doen wat de instructrice doet en roept. En een beetje inspannen dan. Het wordt echter wat lastiger als je problemen krijgt met je concentratie.

De woensdag is altijd ‘mijn’ dag dat ik een blog publiceer. Omdat ik elke dinsdag vrij ben (heerlijk!), schrijf ik mijn blog meestal overdag. Vandaag had ik nog niet veel inspiratie en omdat ik vandaag niet veel meer gedaan heb dan studeren, koken en een beetje Netflixen, moet ik mijn ogen in de sportschool extra goed open houden. Komt goed!

“Squat! squat! Kijk in de spiegel naar je houding! En squat! Zakken!” In de groepsleszaal is een grote spiegelwand waardoor je goed kunt bekijken of je de juiste bewegingen maakt. Wat je ook erg goed kunt zien, zijn de gezichtsuitdrukkingen van de andere sporters. Net op het moment dat ik mijn squat wil analyseren, valt mijn blik op mijn voorbuurvrouw. Haar gezichtsuitdrukking doet me aan iemand denken, maar ik kom er niet direct op. Direct ben ik uit mijn concentratie en loop ik een halve squat achter. Okee, focus. Ik gluur stiekem nog een keer naar buuf en dan weet ik het: holle bolle gijs! En dan heb ik het niet over haar omvang, maar over de mega opening die ze met haar mond maakt. Hihi. Zal wel goed zijn voor de zuurstofopname. Haar bewegingen zien er in ieder geval een stuk gecoördineerder uit dan bij mij. Oké focus. O trouwens, ik kan hier nu wel mooi een blog over schr… FOCUS!

Volg:

3 Reacties

 1. 24 januari 2018 / 7:36 am

  Haha, de struggles van een blogger! Soms ben je meer met je hoofd bij een potentieel blogonderwerp dan bij iets anders 😉 Je hebt er in ieder geval wel weer een leuk anekdote-artikel aan overgehouden 🙂
  Romy schrijft over.. Nee?! NEE! | Met deze 5 tips kun jij leren nee zeggen!

 2. gerdiemar
  24 januari 2018 / 8:19 am

  Hi hi, hoe ook ik nu mijn mond wijd open zet, ik blijf me afvragen wat squat is. Focus! Squatttttt!!!!
  Maar jouw focus lukte weer prima!

 3. 24 januari 2018 / 3:21 pm

  Haha, dit vond ik altijd één van de ongemakkelijkste dingen van de sportschool, die enorme spiegels. Nog erger als je je in een zaal staat ui te sloven met ramen aan de bovenkant, waardoor iedereen in de kantine je kan begluren. Laten we het erop houden dat dat de reden is dat ik nooit sport..
  Hermien – KouweKleren schrijft over.. Mijn stijl ontwikkelen: moodboard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge