Busreisje

Samen met mijn zus reis ik vanuit Amsterdam naar Haarlem. Voor de leuke afwisseling gaan we vanmiddag met de bus in plaats van met de trein. We zitten vrij vooraan en de buschauffeur is een vriendelijke man. Hij neuriet vrolijk met de muziek mee.

Het is een prettige route en inmiddels rijden we op de snelweg. Dan schrikt de buschauffeur plotseling heel erg: “O god!” We zijn direct op onze hoede. Wat zou er gebeurd zijn? Schiet het door mijn hoofd. De buschauffeur spreekt: “Ik rijd zo naar huis joh! Ik heb de verkeerde afslag genomen! Shit!”

Wij passagiers zijn de beroerdsten niet en we kunnen er wel om lachen. “Ik zat met mijn hoofd al thuis, sorry hoor mensen!” Hij neemt de eerstvolgende oprit en rijdt de snelweg weer op. “Het is bijna weekend, hè!” Legt hij lachend uit.

Dan horen we ineens veel gekraak. “O, dat is mijn baas: die kan zien dat ik vertraging oploop. Niks zeggen hoor!” We zeggen niks. “Ja, hoi. Er was net veel verkeer omdat de brug open stond, maar inmiddels ben ik bijna bij het eindpunt hoor, niks aan de hand!”

Ik voel me helemaal thuis in de bus met deze neuriënde jokkebrok!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge