Bezuinigingen

Met de kerst hebben we op mijn werk een herbruikbare bamboe mok gekregen. Ideaal voor de vele kopjes thee die ik op een dag drink! De buitenkant van de mok heeft een rubbertje waar je hem goed aan vast kunt houden als de thee nog heet is. Ook zit er een rubber dekseltje bij. De binnenkant van de mok is gewoon wit. Althans, dat was zo toen ik hem uit de verpakking haalde.

Op een ochtend sta ik te wachten voor de cooker op mijn werk. Een collega is me voor en maakt nog even snel zijn eigen mok schoon. Als ik aan de beurt ben, haal ik het dekseltje van mijn mok eraf en houd hem onder de cooker. Mijn collega ziet de staat van mijn mok. “Baas boven baas! Ik dacht dat die van mij er erg aan toe was ;-)” Ik haal mijn schouders op en doe net alsof het me niets doet – als ik die mok schoonmaak, zit de thee aanslag er de volgende dag toch weer op.

Toch probeer ik nu bij elke pauze mijn mok zo te verbergen dat niemand hem ziet. Het ziet er inderdaad wel heel smerig uit, haha. Nou ja, mochten de theezakjes ooit op zijn, dan heb ik tenminste nog steeds een theesmaak als ik er alleen maar heet water in doe. Dan bezuinig ik op zowel de kartonnen bekertjes als de theezakjes! Ha. Als dat geen groene gedachte is!

Volg:

3 Reacties

  1. 15 februari 2019 / 7:36 am

    Duurzaamheid ten top, haha 😉 Overigens vergeet ik ook nogal eens om mijn thee-aanslag weg te halen. Het scheelt dat ik op mijn werk meestal uit niet-duurzame kartonnen bekertjes drink…
    Romy schrijft over.. Blij Lijstje #6: bloopers, binnenpretjes & beroemd!

  2. Gerdiemar
    15 februari 2019 / 8:08 am

    Wat dacht je van een beetje met Jif poetsen? Kun je daarna je collega aftroeven en jaloers maken met een blingblingwitte binnenkant🤗😉!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge