Bemoeizuchtige Brit

Bij de Ikea hebben ze vlakbij de uitgang een winkeltje waar ze allerlei Zweedse producten verkopen. Zo kun je er terecht voor heerlijke Kakor Hallon, Sötsak Dammsugare en Sill Senap. Nou, ik zou het wel weten hoor! Vaak vraag ik aan mijn ouders en zus of ze nog iets willen hebben als ik er weer eens heenga. Mijn zus hoefde niks, maar mijn ouders gaven me een lijstje mee. Prima.

Bij de winkel loop ik naar de koeling waar de producten liggen die ik moet hebben. Ik wacht netjes op mijn beurt, er staat namelijk een meneer die wel érg zorgvuldig naar alle producten staat te koekeloeren. Na een halve minuut ga ik toch maar voor hem langs om te beginnen aan mijn lijst. Ik pak de eerste tube met viskuitsmurrie. En de volgende. “Wow, are you sure?” Ah, de man komt niet uit Nederland. Toeristen zijn altijd een beetje langzaam, vooruit. “Eh yeah, why?” Ik pak nog een tube. “You must be from Sweden, no one in Holland eats that much fish.” Lachend pak ik nog een tube. “Make sure you buy some toothpaste as well.”

Volg:

2 Reacties

 1. 17 juli 2017 / 7:16 am

  Haha, altijd fijn om wat ongevraagd advies te krijgen 😉 Ik moest wel lachen om die Zweedse productnamen trouwens. Ik zou echt geen idee hebben of dat nou rozijnenkoekjes zijn of Zweedse worstjes of nog iets totaal anders 😉
  Romy schrijft over.. Je oude spullen verkopen via Marktplaats? Mijn tips!

 2. gerdiemar
  17 juli 2017 / 8:12 am

  Toothpaste with fishtaste?
  Viskuitsmurrie…
  Ikeasmurrie in de mond
  Ik gruw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge